Έτσι θα γίνονται οι έλεγχοι στα σπίτια για τις επισκέψεις

imagew 78 Coronavirus

Για το πώς θα γίνονται οι έλεγχοι με τα νέα μέτρα μίλησε στο Μεσημέρι και Κάτι ο εκπρόσωπος τύπου του Αρχηγείο της Αστυνομίας, Χρίστος Αντρέου.

Ερωτηθείς για το βραχιολάκι, απάντησε ότι το μέτρο αυτό δεν έχει τεθεί σε εφαρμογή και βρίσκεται υπό μελέτη.

Όσον αφορά στις επισκέψεις στα σπίτια και στον τρόπο ελέγχου, απάντησε ότι η ουσία είναι η εφαρμογή των διαταγμάτων για τη δική μας ασφάλεια. Ξεκαθάρισε ότι η Αστυνομία μετά από κάποια μαρτυρία ή πληροφορία ή εύλογη υποψία ότι εντός της οικίας βρίσκονται άτομα που δεν έπρεπε να βρίσκονται, θα προβαίνει σε όλες τις νόμιμες και ενδεδειγμένες ενέργειες, ώστε να γίνονται έρευνες και εξετάσεις στην κατοικία αυτή.

Σε ερώτηση για τις εύλογες υπόνοιες, εξήγησε ότι πρόκειται για μαρτυρίες ή πληροφορίες, οι οποίες μπορεί να έρχονται απ οποιονδήποτε πολίτη ή παρατηρητή της γειτονιάς.

Πρόσθεσε ότι ο παρατηρητής της γειτονιάς είναι ένας θεσμός που έχει τεθεί σε εφαρμογή τα τελευταία χρόνια από την αστυνομία. Πρόκειται για πολίτες εθελοντές που υποβοηθούν το έργο της αστυνομίας, ενώ υπάρχουν 112.000 εγγεγραμμένοι σε 30 δήμους και 308 κοινότητες. Είναι τα «μάτια» της αστυνομίας σε διάφορες κοινότητες.

Κατά τις νόμιμες διακινήσεις τους αυτά τα άτομα ή παρατηρώντας τη γειτονιά, για το οποίο έτυχαν και εκπαίδευσης (ενημερώσεις, διαλέξεις), θα ενημερώνουν την αστυνομία για την παράβαση των διαταγμάτων.

Πηγή: Sigmalive