Φοροελαφρύνσεις σε ιδιοκτήτες που θα μειώσουν ενοίκια – Δείτε τους όρους

Κίνητρα για μείωση των ενοικίων

cna tc64b5a86856a4adba92dae77d94d5d64 corona virus, Coronavirus

Φορολογικές ελαφρύνσεις σε ιδιοκτήτες ακινήτων που μειώνουν τα ενοίκια είναι το ένα από τα τρία σχέδια στήριξης που ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Ο ΥΠΟΙΚ ανέφερε λοιπόν ότι τα δύο νομοσχέδια που έχουν εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο αφορούν σε κίνητρα για περαιτέρω μείωση των ενοικίων και αφορούν συγκεκριμένα ιδιοκτήτες που ενοικιάζουν ακίνητη περιουσία σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα και προβαίνουν σε μείωση του ενοικίου για περίοδο τριών μηνών για διευκόλυνση των ενοικιαστών που έχουν επηρεαστεί από την κρίση του Covid-19.

Ειδικότερα, όπως είπε, ο νόμος προνοεί ότι θα δίνεται σε αυτούς φορολογική ελάφρυνση κατά 50% του ποσού μείωσης του ενοικίου νοουμένου ότι η μείωση του ποσού δεν θα είναι μικρότερη από το 30% του μηνιαίου ενοικίου και δεν θα υπερβαίνει το 50% του μηνιαίου ενοικίου.

«Άρα έχουμε δύο σχέδια τα οποία θα βοηθήσουν όσον αφορά την αντιμετώπιση του προβλήματος και των ενοικίων μαζί με άλλα», είπε ο κ. Πετρίδης.

Ο κ. Πετρίδης είπε πως και τα όλα τα νομοσχέδια θα πρέπει να εγκριθούν από τη Βουλή αλλά και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και συμπλήρωσε πως «με βάση και το δεύτερο πακέτο στήριξης της οικονομίας, η Κύπρος είναι από τις χώρες που κατάρτισαν ένα πολύ ολοκληρωμένο αλλά και πολύ ευρύ πλέγμα στήριξης των εργαζομένων, των επιχειρήσεων και της κοινωνίας», είπε και απηύθυνε έκκληση στα πολιτικά κόμματα για ψήφιση αυτών των νομοσχεδίων».

Πηγή: Offsite