Φρενίτιδα αδυνατίσματος: Χτυπούν ενέσεις και παίρνουν χάπια για απώλεια βάρους

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσαν για άλλη μία φορά ειδικοί, σε ό,τι αφορά στη χορήγηση φαρμάκων που χρησιμοποιούνται για τη ρύθμιση του διαβήτη, για απώλεια βάρους

49B80B84 3256 4ECF A971 36D52E2710D6

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσαν για άλλη μία φορά ειδικοί, σε ό,τι αφορά στη χορήγηση φαρμάκων που χρησιμοποιούνται για τη ρύθμιση του διαβήτη, για απώλεια βάρους.

Μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι, ο Ενδοκρινολόγος-Διαβητολόγος, Χρήστος Σαπουνάς, ανέφερε ότι πρόκειται για μία κουλτούρα που έχει δημιουργηθεί γύρω από το αδυνάτισμα, με αποτέλεσμα αφενός να χορηγούνται φάρμακα που προκαλούν παρενέργειες και αφετέρου να μην μπορούν να τα βρουν οι διαβητικοί παγκοσμίως, καθώς έχουν εξαντληθεί.

Αυτό που κάνουν τα GLP-1 φάρμακα είναι να κόβουν την όρεξη από το κέντρο του εγκεφάλου και να επιβραδύνουν την κένωση του στομάχου, με αποτέλεσμα να προκαλείται ναυτία και να επιτυγχάνεται το αδυνάτισμα.

Tην ίδια ώρα, στην παρέμβασή της η Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτολόγων, Ελένη Ανδρέου, σημείωσε ότι «ακόμα και τα συνταγογραφούμενα φάρμακα για απώλεια βάρους δεν έχουν θεαματικά αποτελέσματα», υποδεικνύοντας ότι «δεν είναι η λύση στο πρόβλημα της παχυσαρκίας που έχει γίνει επιδημία».

Το φάρμακο, τόνισε, χορηγείται μόνο κατόπιν συνταγογράφησης, ενώ η δράση του σταματά μόλις σταματήσει η χρήση του.

Καταλήγοντας, σημείωσε ότι η σωστή διατροφή και η άσκηση, αποτελεί τη σωστή λύση για απώλεια βάρους.

Πηγή: sigmalive