Φρικιαστικές πράξεις 81χρονου – Κακοποιούσε σεξουαλικά για πέντε χρόνια ανήλικη

cache 846x3000 Analog medium 571913 132848 10102019

Ένοχος σε δεκαέξι κατηγορίες που αφορούν σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση παιδιού, κρίθηκε από το Κακουργιοδικείο 81χρονος, ο οποίος για πέντε χρόνια ασελγούσε σε βάρος ενός ανήλικου κοριτσιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πεντάχρονη και η μητέρα της διέμεναν στην οικία που βρισκόταν στην αυλή μπροστά από αυτήν του κατηγορούμενου, στην οποία η μητέρα της ανήλικης εργαζόταν ως καθαρίστρια, έναντι του μηνιαίου ενοικίου, ενώ φρόντιζε και τη σύζυγο του η οποία έπασχε από καρκίνο.

Από τις αρχές του 2013, χρόνος κατά τον οποίο είχε απελαθεί ο πατέρα της ανήλικης, ο κατηγορούμενος, σε διαφορετικές περιπτώσεις, παρά τις αντιδράσεις της πεντάχρονης και μη μπορώντας να ξεφύγει, επανειλημμένα την εκμεταλλευόταν σεξουαλικά. Σε κάποιες περιπτώσεις, αυτό συνέβαινε και όταν ο 81χρονος την έπαιρνε βόλτα με την μοτοσικλέτα του.

Η φρίκη σε βάρος του πεντάχρονου κοριτσιού συνεχίστηκε μέχρι τον Μάριο του 2017, δηλαδή για πέντε χρόνια, ενώ συνολικά προέβη σε άσεμνες πράξεις σε 16 διαφορετικές περιπτώσεις.

Παρά το γεγονός ότι η μητέρα της ανήλικης πληροφορήθηκε από την ίδια την κόρη της για τις αποτρόπαιες πράξεις του 81χρονου, η ίδια επανειλημμένα ανέφερε, τόσο στον κατηγορούμενο όσο και στην σύζυγο του, να σταματήσει, καθοδηγώντας παράλληλα την πεντάχρονη να μην αναφέρει οτιδήποτε γιατί θα εκδιώκονταν από την οικία που διέμεναν. Μάλιστα, της υποδείκνυε τρόπους για να αποφύγει τον 81χρονο, πράγμα όμως που δεν κατάφερνε πάντα η ανήλικη.

Οι επαναλαμβανόμενες πράξεις του 81χρονου, προκάλεσαν στην ανήλικη δυσκολία στην ύπνο, εφιάλτες, συνεχόμενη ανησυχία και ένταση, ενώ ένιωθε θυμό και ήταν λυπημένη. Συνάμα, το κοριτσάκι ένιωθε φόβο και ανησυχία, καθώς γνώριζε ότι εάν μιλούσε, ο κατηγορούμενος και η σύζυγος του, θα τους έδιωχναν από την οικία που διέμενε με την μητέρα της και δεν είχαν την οικονομική ευχέρεια να βρουν άλλο σπίτι.

Τελικά, φίλη της ανήλικης, που είχε πάει στο σπίτι της για να γιορτάσουν τα γενέθλια της και έμαθε για τις αποτρόπαιες πράξεις του κατηγορούμενου, μίλησε σε λειτουργό του Γραφείου Ευημερίας, η οποία με τη σειρά της προέβη σε καταγγελία στην Αστυνομία, και έτσι ο εφιάλτης της μικρής τελείωσε όταν έφθασε σε ηλικία δέκα ετών.

Ανακρινόμενος ο 81χρονος, ανέφερε στην Αστυνομία, «έντζιησα της ναι νάκκουρι γιατί ήθελε και άρεσκε της», καθώς και άλλες αποτροπιαστικές δικαιολογίες, προβάλλοντας μάλιστα τον ισχυρισμός ότι η ίδια η ανήλικη το ζητούσε.

Σημειώνεται πως μετά την καταγγελία στην Αστυνομία, το κοριτσάκι μεταφέρθηκε σε παιδική στέγη, μέχρι η μητέρα της βρει άλλη κατοικία, ενώ η σύζυγος του απεβίωσε τον περασμένο Ιούλιο.

Το Κακουργιοδικείο, επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης τριών ετών στον 81χρονο, τόνισε στην απόφαση του, πως «τέτοιου είδους αδικήματα καταρρακώνουν την ανθρώπινη ύπαρξη, την αξιοπρέπεια και προσβάλλουν την προσωπικότητα του θύματος, αλλά αφήνουν και ψυχικά τραύματα που δύσκολα επουλώνονται αφού ανατρέπεται ο ψυχικός κόσμος του παιδιού». Επίσης, το Κακουργιοδικείου αναφέρθηκε και στην έξαρση που παρατηρείται σε τέτοιου είδους αδικήματα.