Φρουρά ψηφιακής ασφάλειας 24 ώρες το 24ωρο για τις κυβερνοεπιθέσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Σχέδιο για την κυβερνοασφάλεια όλων των κρίσιμων υποδομών της χώρας έχει στα σκαριά η κυβέρνηση, δήλωσε ο Υφυπουργός Καινοτομίας, Φίλιππος Χατζηζαχαρίας.

1 Copy 49

Σχέδιο για την κυβερνοασφάλεια όλων των κρίσιμων υποδομών της χώρας έχει στα σκαριά η κυβέρνηση, δήλωσε στο ΣΙΓΜΑ ο Υφυπουργός Καινοτομίας, Φίλιππος Χατζηζαχαρίας.

Μία από τις βασικές πρόνοιες του Σχεδίου είναι και η δημιουργία υποδομών, ώστε να υπάρχει άμεση αντίδραση σε επιθέσεις των χάκερ τις αργίες, τα Σαββατοκύριακα και όταν είναι κλειστή η Δημόσια Υπηρεσία.

Με απλά λόγια: Η ύπαρξη φρουράς ψηφιακής ασφάλειας 24 ώρες το 24ωρο, εφτά μέρες την εβδομάδα, σε όλες τις κρίσιμες υποδομές της χώρας.

Συγκεκριμένα ο κ. Χατζηζαχαρίας ανέφερε ότι «καταρτίζεται ολοκληρωμένο σχέδιο για την κυβερνοασφάλεια σε όλες τις κρίσιμες υποδομές της χώρας. Για όλα τα Υπουργεία, Υφυπουργεία και ολόκληρη τη Δημόσια Υπηρεσία. Θα υπάρχουν άνθρωποι σε επιφυλακή εφτά μέρες της εβδομάδα, οι οποίοι θα ειδοποιούν ομάδα ειδικών που θα ανταποκρίνονται άμεσα για να αντιμετωπίσουν πιθανή επίθεση από χάκερς. Από αύριο Δευτέρα ξεκινούμε τις διαβουλεύσεις με όλες τις κρίσιμες υποδομές».

Στα δικαστήρια για την μεταρρύθμιση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στον δημόσιο τομέα

Στο μεταξύ, άδοξο τέλος στις αίθουσες των δικαστηρίων θα έχει η σύμβαση για την μεταρρύθμιση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στον δημόσιο τομέα, μέσω του συστήματος ERP το οποίο θα εκσυγχρόνιζε τη λογιστική και χρηματοοικονομική διαχείριση του κράτους.

Το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας και η βρετανική εταιρεία, που ανέλαβε το έργο πολλών εκατομμυρίων ευρώ πριν από 4 χρόνια, θα λύσουν τις διαφορές τους στα δικαστήρια με την εταιρεία να καταγγέλλει παρεμβάσεις στην εκτέλεση των καθηκόντων της.

Η Γενική Λογίστρια του κράτους, Ρέα Γεωργίου, δήλωσε στο ΣΙΓΜΑ ότι η κυβέρνηση έχει λάβει τα μέτρα της.

Τόνισε ότι «ακολουθούμε την Νομική Οδό και δεν μπορώ να πω περισσότερα. Κάνουμε την δική μας διαχείριση. Έχουμε εναλλακτικές λύσεις. Αναπροσαρμόσαμε τα σχέδια μας για να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα για το Κράτος».

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η εργασία μηχανογράφησης, διάρκειας τεσσάρων χρόνων, από την βρετανική εταιρεία, πετάγεται πλέον στα σκουπίδια.