Φυλάκιση 7 ετών στον «τσιλιαδόρο» για τον εμπρησμό του Δικαστηρίου Λεμεσού

«Οι παραβάτες έφτασαν στο σημείο να θέσουν πυρκαγιά στον χώρο που απονέμεται δικαιοσύνη και δη στον χώρο φύλαξης τεκμηρίων με σκοπό να καταστραφούν τεκμήρια συγκεκριμένης, υπό εξέλιξης, υπόθεσης»

3ea4a2bc178a23c7e8e7ea3297d9c26c 13

Ποινή φυλάκισης 7 ετών επέβαλε σήμερα το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λεμεσού σε κατηγορούμενο, ο οποίος παραδέχθηκε ενοχή σε αδίκημα εμπρησμού κτηρίου. Η καταδίκη αφορά στη φωτιά που τέθηκε κακόβουλα σε δωμάτιο φύλαξης τεκμηρίων στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, τον Ιούλιο του 2021.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, ο κατηγορούμενος εκτελούσε χρέη «τσιλιαδόρου» παραμένοντας στην παρακείμενη του Δικαστηρίου περιοχή για να ελέγχει κατά πόσον υπήρχε στο μέρος Αστυνομία.

Το Δικαστήριο επιβάλλοντας την ποινή τόνισε ότι πρόκειται για πρωτόγνωρη υπόθεση στα ιστορικά χρονικά του τόπου μας και ότι διαφέρει από τις υπόλοιπες του είδους. Ως ενδεικτικά το Δικαστήριο επεσήμανε: «Οι παραβάτες έφτασαν στο σημείο να θέσουν πυρκαγιά στον χώρο που απονέμεται δικαιοσύνη και δη στον χώρο φύλαξης τεκμηρίων με σκοπό να καταστραφούν τεκμήρια συγκεκριμένης, υπό εξέλιξης, υπόθεσης.»

Εκ μέρους του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, την υπόθεση χειρίστηκε η κα Άννα Ματθαίου, Δικηγόρος της Δημοκρατίας.