Γ.Καπαρή: Οι επαγγελματίες εκδηλώσεων ζητούν στήριξη από τους αρμόδιους – Η ιστορία επαναλαμβάνεται

Η μία ακύρωση διαδέχεται την άλλη - «Δεν νοείται γάμος χωρίς γλέντι»

Αντίγραφο του Main Image x2 42 βιομηχανια, ΓΑΜΟΙ, νέα μέτρα, στήριξη

Το 2022 δεν μπήκε καλά για τους επαγγελματίες εκδηλώσεων, γάμων και βαφτίσεων. Τα μέτρα δεν τους βοηθούν για ακόμα μια φορά να ορθοποδήσουν. Τα μέτρα τα οποία βρίσκονται σε ισχύ, εξαιτίας της έξαρσης των κρουσμάτων, έχουν φέρει τα πάνω κάτω, αφού η μία ακύρωση διαδέχεται την άλλη. Οι εργαζομένοι αλλά και οι επιχειρηματίες του κλάδου, ζητούν την άμεση στήριξη από το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Εργασίας.

Σε παρέμβαση της σε εκπομπή του ΑΝΤ1, η Γιώτα Καπαρή, η οποία είναι μέλος του Συνδέσμου Επαγγελματιών Γάμων και Εκδηλώσεων εξέφρασε ότι υπήρχε η ελπίδα για άλλα δεδομένα ωστόσο η τωρινή κατάσταση μόνο δυσαρέσκεια προκαλεί αφού τα μέτρα είναι αυστηρότερα και επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τον κλάδο των εκδηλώσεων, των γάμων και των βαπτίσεων.

Σημείωσε επίσης ότι το τελευταίο πράγμα που απασχολεί τους επιχειρηματίες του κλάδου είναι το 24ωρο rapid test, στο οποίο πρέπει να υποβάλλονται από σήμερα όλοι όσοι θα παραβρεθούν σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις.

Από την πλευρά του κλάδου το κυριότερο πρόβλημα που προκύπτει είναι η απαγόρευση του χορού, αφού όπως τόνισε και η κ. Καπαρή, οι γάμοι έχουν χαρακτηριστικό τους το γλέντι και δεν μπορεί να γίνει γάμος χωρίς γλέντι, «Δεν νοείται γάμος χωρίς γλέντι», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Με αυτά τα δεδομένα ήταν αναμενόμενες οι ακυρώσεις, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η κ.Καπαρή. Οι επαγγελματίες αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας μας και εκείνο που ζητούν είναι η άμεση στήριξη από την Κυβέρνηση.

«Όταν ανακοινώνονται μέτρα, τα οποία επηρεάζουν κάποιους ανθρώπους και πολλούς εργαζόμενους, τότε θα πρέπει το Υπουργείο Οικονομικών και Εργασίας να συνοδεύουν τα διατάγματα με κάποιες αποφάσεις οικονομικής αποζημίωσης στις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους»

«Δεν μπορούμε άλλο να πληρώνουμε τράπεζες και φορολογίες, θέλουμε τη βοήθεια του κράτους»,

Τέλος η κ. Καπαρή είπε ότι η στήριξη που αναμένετε αφορά την προηγούμενη περίοδο που ο κλάδος επηρεάστηκε από τα μέτρα, και συμπλήρωσε ότι αν η βιομηχανία πληγεί από μέτρα του 2022, τότε πρέπει να δοθεί στήριξη και για εκείνους τους μήνες.

FamagustaNews