Γεγονός η πρώτη ποινή σε γιατρό του ΓεΣΥ

fakelaki ΓΕΣΥ

Tην πρώτη ποινή σε γιατρό του ΓΕΣΥ επέβαλε ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας, ο οποίος επικεντρώνεται στην καταπολέμηση της κατάχρησης του Συστήματος.

Τέσσερις μήνες μετά την εφαρμογή της πρώτης φάσης του Γενικού Σχεδίου Υγείας και οι πρώτες ποινές σε γιατρούς που έχουν ενταχθεί στο σύστημα είναι γεγονός.

Από την «τσιμπίδα» του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας δεν γλύτωσαν περιπτώσεις γιατρών των οποίων οι δραστηριότητες που κατέθεσαν στις απαιτήσεις, δεν συνάδουν μεταξύ τους.

Λειτουργοί του ΟΑΥ -στα πλαίσια ελέγχων που διενεργούν- εντόπισαν συγκεκριμένο περιστατικό για το οποίο αναγκάστηκαν να επιβάλλουν κυρώσεις σε γιατρό.

Σύμφωνα με τον Άθω Τσινωντίδη, Γενικό Διευθυντή του ΟΑΥ: Σε πρώτο στάδιο οι κυρώσεις αφορούσαν την αποκοπή χρημάτων. Αν επαναληφθεί θα επιβληθούν πιο αυστηρές ποινές.

Ο ΟΑΥ καταγράφει όλες τις πράξεις του λογισμικού του Συστήματος, με στόχο να εντοπίσει, να διερευνήσει και να αντιμετωπίσει καταχρήσεις σε ότι αφορά εξετάσεις, αλλά και την έκδοση συνταγών.

Όπως είπε ο κ. Τσινωντίδης, διερευνώνται πολλές περιπτώσεις.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι αντιδράσεις εργοδοτών για τις διπλές εισφορές που καταβάλλουν για την ασφάλιση υγείας των αλλοδαπών οικιακών βοηθών τους. «Αγκάθι» η μη τροποποίηση του περί Αλλοδαπών και Μεταναστεύσεως Νόμου, με τον Υπουργό Εσωτερικών να ξεκαθαρίζει ότι δεν χρειάζεται τροποποίηση της ισχύουσας νομοθεσίας.

Όπως εξήγησε ο Κωνσταντίνος Πετρίδης στη “Σημερινή”, αυτή την στιγμή χρειάζεται ασφάλιση μόνο για τη δευτεροβάθμια φροντίδα που δεν παρέχεται από το ΓΕΣΥ.

Sigmalive