Για ένα λογαριασμό σε καφενείο θα σκότωνε τον 47χρονο

Σχετικά με την απόπειρα φόνου που διεπράχθη σε γραφείο ταξί

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΦΟΝΟΥ, γραφείο ταξί

Διάταγμα προσωποκράτησης οκτώ ημερών εξέδωσε χθες το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού σε βάρος του 38χρονου υπόπτου για την απόπειρα φόνου που διεπράχθη τα ξημερώματα του Σαββάτου, σε γραφείο ταξί επί της λεωφόρου Μακαρίου και τον σοβαρό τραυματισμό 47χρονου στρατιωτικού.

Ο 38χρονος συνελήφθη για τα αδικήματα της απόπειρας φόνου, κακόβουλης ζημιάς και απειλής. Ανακρινόμενος παραδέχθηκε ότι μετέβη στην περιοχή με το όχημά του για να πιει καφέ αφού όπως είπε, οι ιδιοκτήτες του γραφείου ταξί είναι συγγενικά του πρόσωπα. Ισχυρίστηκε ότι κατά την είσοδο του με το όχημα στο χώρο στάθμευσης του γραφείου, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα να προσκρούσει στην προθήκη του υποστατικού και να προκαλέσει ζημιές. Είπε ακόμη ότι δεν αντιλήφθηκε ότι τραυμάτισε τον 47χρονο, ενώ ο λόγος που έφυγε ήταν γιατί τα έγγραφα του οχήματος του δεν ήταν σε ισχύ.

Να σημειωθεί πως ο 38χρονος μετά το συμβάν έκρυψε το όχημα σε χωράφι στην περιοχή όπου διαμένει, ενώ μετά την σύλληψή του, το υπέδειξε στα μέλη της Αστυνομίας.

Αιτία της απόπειρας όπως πληροφορείται ο «Φ», φαίνεται να είναι ο διαπληκτισμός που είχε ο αδελφός του υπόπτου μαζί με συγγενικά πρόσωπα του ιδιοκτήτη γραφείου ταξί. Σύμφωνα με μαρτυρία που εξασφάλισαν οι ανακριτές, ο αδελφός του 38χρονου υπόπτου βρισκόταν σε καφενείο στο χωριό Δορά όπου διασκέδαζε με φιλικά του πρόσωπα. Στον ίδιο χώρο βρισκόταν και ο ιδιοκτήτης του γραφείου ταξί μαζί με συγγενείς του, ωστόσο σε κάποια στιγμή ο πρώτος αποχώρησε. Μετά από λίγη ώρα, ο αδελφός του υπόπτου μαζί με την παρέα του, φέρονται να διαπληκτίστηκαν με τους αδελφότεκνους του ιδιοκτήτη γραφείου ταξί, και ο λόγος ήταν ποιος θα πληρώσει το λογαριασμό. Το επεισόδιο αν και έληξε εκεί, ο 38χρονος ύποπτος ενημερώθηκε για το τι έγινε και εκνευρίστηκε.

Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού όπως πληροφορείται ο «Φ», εξασφάλισαν μαρτυρία ότι λίγα λεπτά μετά το συμβάν, άγνωστος άνδρας τηλεφώνησε στο γραφείο ταξί και ζητούσε επίμονα από τον υπάλληλο να μιλήσει με τον ιδιοκτήτη, απειλώντας τον ότι θα πάθει το ίδιο. Μάλιστα ο ύποπτος φέρεται να συνομίλησε με τον ιδιοκτήτη στο τηλέφωνο, του ανέφερε ότι προκάλεσε ζημιές και του είπε ότι είναι πρόθυμος να τον αποζημιώσει.

Το συμβάν σημειώθηκε γύρω στις 3.00 τα ξημερώματα όταν ο 47χρονος επισκέφθηκε το γραφείο ταξί για να συναντήσει συγγενικό του πρόσωπο. Ενώ βρισκόταν πεζός στην είσοδο, άκουσε πίσω του αυτοκίνητο να μαρσάρει και να σταματά στο ένα μέτρο από αυτόν. Ακολούθως ο οδηγός του οχήματος ανέπτυξε ταχύτητα και τον κτύπησε. Στην προσπάθεια του να προστατευθεί μπήκε εντός του γραφείου αλλά ο οδηγός συνέχισε την πορεία του και εισήλθε με το όχημα του εντός του υποστατικού, προκαλώντας υλικές ζημιές. Ακολούθως, εγκατέλειψε το σημείο με το αυτοκίνητο του.

Ο 47χρονος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λεμεσού, καθώς υπέστη κάταγμα κνήμης και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

philenews.com