Για ποιους θα γίνεται κατ’ οίκον η 4η δόση – Όλες οι πληροφορίες για τη διαδικασία

Ο εμβολιασμός θα γίνεται με εμβόλιο τεχνολογίας mRNA Pfizer

7b63530b96ff46e6b3beee156d776165 7
FILE PHOTO: A woman holds a small bottle labeled with a "Coronavirus COVID-19 Vaccine" sticker and a medical syringe in this illustration taken October 30, 2020. REUTERS/Dado Ruvic/File Photo/File Photo

Στο πλαίσιο των προσπαθειών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κλινηρών ατόμων που επιθυμούν να εμβολιαστούν, το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει πως η χορήγηση της ενισχυτικής/4ης δόσης εμβολίου θα γίνεται κατ’ οίκον ή στο χώρο διαμονής των ασθενών από εξειδικευμένους νοσηλευτέςοι οποίοι θα επικοινωνούν με τους αιτητές για τη διευθέτηση ραντεβού για τον εμβολιασμό. Ο εμβολιασμός θα γίνεται με εμβόλιο τεχνολογίας mRNA Pfizer νοουμένου ότι έχει παρέλθει η περίοδος των 5 μηνών από την ενισχυτική/3η δόση εμβολίου.

Δικαιούχοι είναι τα άτομα άνω των 70 ετών και άτομα ανοσοκατασταλμένα ανεξαρτήτως ηλικίας.

Συγκεκριμένα:

  • Οι δικαιούχοι θα πρέπει να συμπληρώσουν το Έντυπο Συγκατάθεσης Ά https://bit.ly/3DBnpQG και να το παρουσιάσουν μαζί με το έντυπο ταυτοποίησης και την κάρτα αρχικού εμβολιασμού, την ημέρα του εμβολιασμού τους.
  • Άτομα τα οποία κατά την αρχική φάση του εμβολιαστικού προγράμματος δεν εμβολιάστηκαν κατ’ οίκον, αλλά σήμερα λόγω προβλήματος υγείας είναι κλινήρη, μπορούν να αιτηθούν για κατ’ οίκον εμβολιασμό, συμπληρώνοντας κατάλληλα το Έντυπο Συγκατάθεσης ‘Β https://bit.ly/3r2PZW9Το εν λόγω Έντυπο θα πρέπει να αποστέλλεται υπογεγραμμένο τόσο από το δικαιούχο ή εκπρόσωπό του, όσο και από τον Προσωπικό Ιατρό στο φαξ: 22605491.