«Για την κοινωνία οι ομοφυλόφιλοι εξακολουθούν να είναι σε δεύτερη μοίρα»

«H κυπριακή κοινωνία εξακολουθεί να είναι λανθασμένα πληροφορημένη και να μην μας αποδέχεται»

popopo

Στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε ο Αλέκος Μοδινός, ο άνθρωπος που άνοιξε τον δρόμο για την αναγνώριση των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων στην Κύπρο.

Ο Αλέκος Μοδινός είπε ότι τα πράγματα τα τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει πολύ και η κατάσταση τον ΛΟΑΤΙ ατόμων έχει βελτιωθεί αρκετά. Έχει αποποινικοποιηθεί η ομοφυλοφιλία πριν 20 χρόνια και τα τελευταία 5-6 χρόνια απαγορεύονται οι διακρίσεις εις βάρος τους, απαγορεύεται η ομοφυλόφιλη ρητορική και μεταξύ άλλων το σύμφωνο συμβίωσης ισχύει και για τα άτομα του ιδίου φύλου.

«Αλλά η κυπριακή κοινωνία εξακολουθεί να είναι λανθασμένα πληροφορημένη και να μην μας αποδέχεται. Εξακολουθούμε να είμαστε δευτέρας κατηγορίας πολίτες και υπάρχει πάρα πολύς δρόμος για να φτάσουμε σε πλήρη ισότητα».

Κληθείς να σχολιάσει αν η κυπριακή κοινωνία ήταν πιο μπροστά από την πολιτεία, ο κ. Μοδινός τόνισε πως η κυπριακή κοινωνία θεωρούσε το θέμα σεξουαλικού προσανατολισμού θέμα ταμπού και δεν το κουβέντιαζε απλώς το αγνοούσε.

«Τώρα, κουβεντιάζεται από τα ΜΜΕ, η Accept κάνει δουλειά με λίγα σχετικά άτομα και οι πολιτικοί ισχυρίζονται ότι η κυπριακή κοινωνία δεν τους αποδέχεται και ότι προσπαθούν σιγά σιγά να κάνουν εκείνο που πιστεύει είναι το καθήκον τους. Δηλαδή να βάλουν σωστούς νόμους και να πληροφορήσουν σωστά την κοινωνία».

Δείτε το βίντεο: