Κυπρος

Γιαννάκης Γιαννάκη: Με προπηλάκισαν τα ΜΜΕ- Πάνω από 1.100 δημοσιεύματα

Με μη παραδοχή των 8 κατηγοριών που αφορούν αδικήματα πλαστογραφίας, απάντησε ο τέως Επίτροπος Εθελοντισμού, Γιάννης Γιαννάκη κατά την ακροαματική διαδικασία που ξεκίνησε σήμερα στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας.

Στη σημερινή δικάσιμο η Κατηγορούσα Αρχή ζήτησε όπως ο κατηγορούμενος να καταβάλει χρηματική εγγύηση και να παραδώσει τα ταξιδιωτικά του έγγραφα με τον συνήγορο υπεράσπισης να φέρει ένσταση, υποδεικνύοντας ότι πρόκειται για μια απλή υπόθεση πλαστογραφίας και πρέπει να αντιμετωπιστεί όπως τις υπόλοιπες.

Την ίδια ώρα, χαρακτήρισε τους όρους της Κατηγορούσας Αρχής υπερβολικούς και άφησε αιχμές προς τα ΜΜΕ, τονίζοντας ότι τα δημοσιεύματα για τον πελάτη του ξεπερνούν τα 1.100, ενώ έκανε λόγο για  έντονο προπηλακισμό από τα Μέσα.

Εξήγησε ότι η εγγύηση είναι υπέρμετρη και δεν θα πρέπει να ικανοποιηθεί το αίτημα της Κατηγορούσας Αρχής, υποστηρίζοντας ότι «ο κατηγορούμενος παρόλο που του ανακοινώθηκε ότι κατηγορήθηκε από την Αστυνομία από τα ΜΜΕ, ήρθε εδώ στο δικαστήριο. Γι αυτό δεν χρειάζεται να καταθέσει τα ταξιδιωτικά έγγραφα, δεν υπάρχει περίπτωση φυγοδικίας.

Επίσης, υποστήριξε ότι δεν πρέπει το ύψος και το είδος της εγγύησης να επηρεαστεί από τη δημοσιότητα που πήρε η υπόθεση.

Από την πλευρά του ο δικαστής αποφάσισε ο κ. Γιαννάκη να αφεθεί ελεύθερος με την υποχρέωση να εμφανιστεί στο δικαστήριο με τους εξής όρους: να καταθέσει 20.000 ευρώ μετρητά ως εγγύηση ή εναλλακτικά να υπογράψει για τη δέσμευση του γραμματίου απόλυσης με προσωπική εγγύηση. Επίσης, λόγω της σοβαρότητας των αδικημάτων διέταξε να καταθέσει τα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Επόμενη δικάσιμος ορίστηκε στις 5 Οκτωβρίου του 2022.

Σημειώνεται ότι οι κατηγορίες αφορούν τα εξής:

Η πρώτη κατηγορία αφορά σε πλαστογραφία επίσημου εγγράφου και συγκεκριμένα κατάρτιση εγγράφου πανεπιστημιακού τίτλου σπουδών με όνομα «B.S. in Civil Engineering», του Πανεπιστημίου San Diego State University στις ΗΠΑ το 1992.

Η δεύτερη κατηγορία αφορά σε κυκλοφορία πλαστού επίσημου εγγράφου και συγκεκριμένα στην κατάθεση στον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου του πιο πάνω πλαστού πανεπιστημιακού τίτλου.

Η συστατική επιστολή που ισχυρίστηκε ότι εξασφάλισε από την εταιρεία αφορά την τρίτη κατηγορία. Συγκεκριμένα, το 1996 κατήρτισε συστατική επιστολή για τον ίδιο, υπογραμμένη από εταιρεία.

Η τέταρτη κατηγορία είναι κυκλοφορία πλαστού εγγράφου και αφορά στη συστατική επιστολή που κατέθεσε στον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου.

Η τέταρτη κατηγορία είναι για κυκλοφορία του συγκεκριμένου πλαστού εγγράφου το 1996 και ειδικότερα την κατάθεση στον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου, της πλαστής συστατικής επιστολής που αναφέρεται στην προηγούμενη κατηγορία.

Στην πέμπτη κατηγορία κατηγορείται για πλαστογραφία πλαστού εγγράφου και συγκεκριμένα του απολυτήριο Λυκείου του Αγίου Γεωργίου στη Λάρνακα.

Η έκτη κατηγορία αφορά το αδίκημα της κυκλοφορίας του απολυτηρίου λυκείου του.

Η έβδομη και η όγδοη κατηγορία αφορά στις σφραγίδες που έφερε πάνω το πλαστό πτυχίο του και την κατάθεση του πανεπιστημιακού τίτλου σπουδών στον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου.

 

Ροη Ειδησεων

Δρ Μιχάλης Ζουβάνης: “Να βελτιώσουμε το παρόν για να χτίσουμε το μέλλον” (Βίντεο-Συνέντευξη)

Ο Παθολόγος-Ενδοκρινολόγος Δρ Μιχάλης Ζουβάνης ο οποίος διεκδικεί τη θέση του Δημάρχου Παραλιμνίου - Δερύνειας,…

19 Μαΐου, 2024

Δύσκολες ώρες για την Ελένη Αρτυματά – “Καιρός να αναπαυθεί η πονεμένη σου ψυχή”

Δύσκολες ώρες περνά η Ελένη Αρτυματά μετά την απώλεια ενός πολύ αγαπημένου της προσώπου. Η…

19 Μαΐου, 2024

Κυπελλούχος 2023-24 η Πάφος

Εντυπωσιακή η Πάφος που κατέκτησε το πρώτο της τρόπαιο στην ιστορία της καθώς επικράτησε με…

18 Μαΐου, 2024

Θεόδωρος Πυρίλλης: “Δε χρωστάω τίποτα σε κανένα κόμμα” (ΒΙΝΤΕΟ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης καλεσμένος στην εκπομπή Famagusta Talks με τη Γαβριέλλα Ζάρτηλα. Μιλάει…

18 Μαΐου, 2024

Κουμής: Εντός των στόχων μας τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων

Τα στατιστικά στοιχεία αφίξεων του πρώτου τετραμήνου του 2024 καταδεικνύουν ότι είμαστε μέσα στους στόχους…

17 Μαΐου, 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου για τις κακοποιήσεις παιδιών

Με την κατάθεση της Σαμάνθας Στρατιδάκη, η οποία είναι ειδική επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη…

17 Μαΐου, 2024