Γίνετε εθελοντές αιμοδότες, σώστε ζωές, καλεί τους πολίτες το Υπ. Υγείας

Όσους πολίτες δεν έχουν ήδη αιμοδοτήσει καλεί το Υπουργείο Υγείας να προσέλθουν στους σταθμούς αιμοδοσίας

bigstock 141686981 Αιμοδοσία

Όσους πολίτες δεν έχουν ήδη αιμοδοτήσει καλεί το Υπουργείο Υγείας να προσέλθουν στους σταθμούς αιμοδοσίας και να αφιερώσουν 10 λεπτά από το χρόνο τους και 450ml από το αίμα τους, σώζοντας έτσι τρεις ζωές, όπως σημειώνει με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη στις 14 Ιουνίου.

Σε ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας αναφέρεται ότι το σύνθημα της για το 2022 είναι «η προσφορά αίματος είναι πράξη αλληλεγγύης. Γίνε μέρος της προσπάθειας, σώσε ζωές».

«Η Εθελοντική Αιμοδοσία αποτελεί αναμφισβήτητα υψίστη έκφραση αλληλεγγύης και προσφοράς προς το συνάνθρωπο μας και σπουδαία έμπρακτη πράξη αγάπης και ανθρωπιάς», προστίθεται.

Το Υπουργείο Υγείας και το Κέντρο Αίματος συγχαίρουν «όλους τους εθελοντές, οι οποίοι διαχρονικά έχουν αποδείξει τα αισθήματα αλτρουισμού και αλληλεγγύης για τον πάσχοντα συνάνθρωπο τους, καθιστώντας την Κύπρο μια από τις λίγες χώρες των οποίων οι ανάγκες αίματος καλύπτονται μόνο από εθελοντές αιμοδότες».

Ταυτόχρονα, καλεί «όσους δεν έχουν αιμοδοτήσει και κυρίως τους νέους, να προσέλθουν στους σταθμούς αιμοδοσίας και να αφιερώσουν 10 λεπτά από το χρόνο τους και 450ml από το αίμα τους, σώζοντας έτσι τρεις ζωές».

Πηγή: ΚΥΠΕ