Γραμμή για Πειραιά: Όχημα με πλοίο και επιβάτης με αεροπλάνο, γίνεται;

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης απαντά σε διάφορα ερωτήματα σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας Κύπρου

karavi demeno limani 1

Με την καίρια συμβολή της ευρωπαϊκής επιδότησης η ακτοπλοϊκή επιβατική σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας, παίρνει σάρκα και οστά.

Στις 19 Ιουνίου το καράβι M/V Daleela θα εκτελέσει το πρώτο του ταξίδι από τη Λεμεσό στον Πειραιά, διάρκειας 30 ωρών.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί το καράβι μπορεί να μεταφέρει περίπου 400 επιβάτες και 100 οχήματα.

Μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης διευκρίνισε ότι η διαδρομή Κύπρος – Πειραιάς δεν πρόκειται να αναδιαμορφωθεί με στάση σε κάποιο ελληνικό νησί όπως εξάλλου γινόταν με την ακτοπλοϊκή σύνδεση τη δεκαετία του ’90. Αν γινόταν κάτι τέτοιο σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη τότε η επιδότηση από την ΕΕ θα ήταν σαφώς μειωμένη αφού το τμήμα της διαδρομής από το ελλαδικό νησί μέχρι τον Πειραιά δεν θα μπορούσε να επιδοτηθεί επειδή θεωρείται εσωτερικό δρομολόγιο.

Όχημα με καράβι και επιβάτης με αεροπλάνο – Γίνεται;

Αναφορικά με την δυνατότητα των επιβατών να μεταφέρουν τα οχήματά τους με το καράβι και οι ίδιοι να μεταβαίνουν με το αεροπλάνο στην Αθήνα, ο κ. Δημητριάδης υπογράμμισε πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει. Σε τέτοια περίπτωση το όχημα θα θεωρηθεί «φορτίο» του οποίου η εκφόρτωση γίνεται στο Κερατσίνι και όχι στον Πειραιά που θα καταλήγει το καράβι. Εξάλλου «η εταιρία σε αυτή τη φάση δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να μεταφέρει φορτίο» είπε ο κ. Δημητριάδης.

Μας καλύπτει η ασφάλεια του οχήματος μας στην Ελλάδα;

«Όσοι είναι ασφαλισμένοι πλήρως στην Κύπρο, το ασφάλιστρό τους θα ισχύει για έναντι τρίτου στην Ελλάδα. Οπόταν πρέπει να επικοινωνήσουν με τις ασφαλιστικές τους εταιρίες για ενδεχόμενο να χρειαστεί μια επιπλέον μικρή επιβάρυνση στο ασφάλιστρο τους κυρίως που θα καλύπτει τον κίνδυνο που προκύπτει από το γεγονός ότι οδηγούμε αντίθετα» σημείωσε ο Υφυπουργός.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι απαντά ο κ. Δημητριάδης για επέκταση της γραμμής Κύπρος – Πειραιάς μέχρι το Ισραήλ

economytoday.sigmalive.com