H Yπ. Εργασίας επαναλαμβάνει τη δέσμευση για εφαρμογή Εθνικού Κατώτατου Μισθού

Το μήνυμα της Υπουργού Εργασίας για την Εργατική Πρωτομαγιά

3ea4a2bc178a23c7e8e7ea3297d9c26c 26

Η Κυβέρνηση, στο αμέσως επόμενο διάστημα, έχει θέσει ως στόχο την υλοποίηση και εφαρμογή σημαντικών πολιτικών και μεταρρυθμίσεων, περιλαμβανομένης της εφαρμογής του Εθνικού Κατώτατου Μισθού, την καθιέρωση Γονικής Άδειας μετ’ απολαβών, την ρύθμιση της Τηλεργασίας για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων και την ψηφιοποίηση των αιτήσεων για όλα τα επιδόματα και παροχές του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, επανέλαβε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου, σε μήνυμα για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Η Υπουργός σημείωσε ότι η Κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων και προς τούτο εφαρμόζει στοχευμένες πολιτικές.

Ταυτόχρονα, είπε, η ίδρυση και θεσμοθέτηση της Ενιαίας Υπηρεσίας Επιθεωρήσεων, καθώς και η εφαρμογή και αξιοποίηση προηγμένων μηχανογραφικών συστημάτων, έχουν αναβαθμίσει σημαντικά τις δυνατότητες παρέμβασης του Υπουργείου Εργασίας  για την επιθεώρηση της εργασίας, με στόχο την εφαρμογή των νομοθεσιών και την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

“Η προσήλωσή μας στην εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας και προς πάταξη της αδήλωτης απασχόλησης ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να απολαμβάνουν της θεσμικής προστασίας που δικαιούνται, είναι μόνο το ένα μέρος της πολιτικής μας προς επίτευξη του ευρύτερου στόχου, που είναι η συνεχής αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των εργαζομένων”, ανέφερε.

Η κα Αιμιλιανίδου τόνισε πως η 1η Μαΐου αποτελεί ορόσημο για τους αγώνες όλων των εργαζομένων και για τις διεκδικήσεις τους όσον αφορά τα βασικά τους εργασιακά δικαιώματα, όπως είναι η αξιοπρεπής εργασία, η πρόοδος και η ευημερία.

Η Εργατική Πρωτομαγιά συμβολίζει τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων, την κοινωνική δικαιοσύνη και την κοινωνία χωρίς διακρίσεις, ανέφερε η Υπουργός.

“Σας διαβεβαιώνω ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με συνέπεια και αίσθημα κοινωνικής ευθύνης για την υλοποίηση του οράματος μιας δίκαιης, παραγωγικής και ευημερούσας κοινωνίας και την προστασία του ανθρώπινου δικαιώματος της εργασίας”, ανέφερε.

Πηγή: ΚΥΠΕ