Η απάντηση Πάφου Γεώργιου για ενδεχόμενο αλλαγής ημερομηνίας εκλογών

Συνέρχεται σήμερα στις 10 το πρωί η Ιερά Σύνοδος

B883E366 3D43 40B2 B0AD E2F033E2A3F9

Συνέρχεται σήμερα στις 10 το πρωί η Ιερά Σύνοδος όπου θα συζητήσει τα περί προετοιμασίας των Αρχιεπισκοπικών εκλογών. Επί τάπητος θα τεθούν και διαδικαστικά προβλήματα που έχουν προκύψει.

Στο Ράδιο Πρώτο μίλησε ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος ο οποίος μεταξύ άλλων ρωτήθηκε κατά πόσο υπάρχει ενδεχόμενο να αλλάξουν ημερομηνία οι Αρχιεπισκοπικές Εκλογές.

«Δεν το ξέρω αλλά νομίζω πως όχι. Τα προβλήματα τα οποία είχαμε πει εκ των προτέρων ότι θα μπορούσαν να μετακινήσουν την ημερομηνία ήταν η εγγραφή πολλών ξένων αλλοδαπών αλλά ακόμη πρόσκληση προς αυτούς δεν κάναμε» είπε ο Μητροπολίτης Πάφου και τοποτηρητής του Θρόνου.

Μιλώντας για τους ομοφυλόφιλους και για τη θέση της εκκλησίας είπε «Η εκκλησία έχει τον ρόλο της που πηγάζει από το Ευαγγέλιο και την Αγία Γραφή. Εάν η εκκλησία στραφεί προς αυτούς τους ανθρώπους θα δείξει όλη την αγάπη της, όμως δεν μπορεί παρά να στηρίζεται στα Ευαγγέλια.

Αν αποδεδειγμένα η ιατρική μας διαβεβαιώσει ότι κάποιοι άνθρωποι είναι εκ γενετής αυτού του προσανατολισμού τότε οφείλουμε να ανατρέξουμε στο πνεύμα της Αγίας Γραφής και να βρούμε απαντήσεις, μέχρι τώρα αυτό το πράγμα δεν έγινε. Γι’ αυτό περιβάλλουμε με την αγάπη μας όλο τον κόσμο οποιασδήποτε κατηγορίας και κατεύθυνσης αλλά δεν μπορούμε παρά να εκθέτουμε και τη θέση της εκκλησίας».

Ερωτηθείς για το μεταναστευτικό είπε ότι «η εκκλησία για όσους έχουν ανάγκη ανοίγει την καρδία της. Έρχονται από εμπόλεμες καταστάσεις ,όταν κινδυνεύει η ζωή τους τότε και τους βοηθούμε και τους υπερασπιζόμαστε. Όμως το θέμα του μεταναστευτικού έγινε εργαλείο στα χέρια της Τουρκίας για να δημιουργήσει πολλά προβλήματα σε εμάς.

Οι περισσότεροι έρχονται από την Κων/πολη στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου και από εκεί προς τα εδώ. Από αυτούς πρέπει να προστατεύσουμε τη χώρα μας.  Η θέση μας είναι δίπλα στην κυβέρνηση ώστε να εφαρμόσει τους κανονισμούς που διέπουν την Ευρωπαϊκή Ένωση».