Η Αστυνομία εντόπισε 171 υπερβάσεις ορίου ταχύτητας σε ένα 24ωρο

Στους δρόμους η Αστυνομία

D2026E6F 2758 485D ACBE D45EE53A05B6

Συνολικά 398 παραβάσεις τροχαίας διαπιστώθηκαν και καταγγέλθηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχων τροχαίας που έγιναν από μέλη της Αστυνομίας, ανά το παγκύπριο, από την Πέμπτη 16/03/2023 μέχρι και το πρωί της 17ης Μαρτίου, από τις οποίες 171, αφορούσαν υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Αστυνομία.

Επίσης από 06 – 12 Μαρτίου, προέκυψαν 227 καταγγελίες για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και τέσσερις καταγγελίες για παιδικό κάθισμα.

Σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση, σε εκστρατεία που πραγματοποιήθηκε εξάλλου στην πόλη και επαρχία Λευκωσίας, τα μέλη της Τροχαίας κατήγγειλαν 172 οδηγούς για παράβαση σήματος τροχαίας (στροφή δεξιά), επτά πρόσωπα για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, οκτώ πρόσωπα για μη χρήση ζώνης ασφάλειας, τέσσερις οδηγούς για μη χρήση προστατευτικού κράνους και άλλους δέκα οδηγούς για οδήγηση χωρίς άδεια ή χωρίς πιστοποιητικό ασφάλειας.

Τέλος η Αστυνομία σημειώνει ότι οι έλεγχοι τροχαίας συνεχίζονται καθημερινά, με στόχο την πρόληψη των θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων συγκρούσεων αλλά και την εμπέδωση της ορθής οδικής συνείδησης από όλους τους χρήστες των δρόμων.

Επίσης σε άλλη ανακοίνωση για την εβδομάδα τροχονομικών ελέγχων και δράσεων ενημέρωσης, για τη χρήση ζώνης ασφαλείας και παιδικών καθισμάτων, που πραγματοποιήθηκε από τη Δευτέρα μέχρι και την Κυριακή, 06 – 12 Μαρτίου, αναφέρεται ότι προέκυψαν 227 καταγγελίες για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και τέσσερις καταγγελίες για παιδικό κάθισμα.

Η δράση για την οδική ασφάλεια διεξήχθη ταυτόχρονα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, από τις χώρες μέλη του Ευρωπαϊκού Αστυνομικού Δικτύου Τροχαίας – Roadpol.

Πηγή: ΚΥΠΕ