Η Επιτροπή Υγείας της Βουλής θα στηρίξει το έργο του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος

Το Καραϊσκάκειο έχει καταστεί ένα Ίδρυμα, υπόδειγμα στην ποιότητα παροχής υπηρεσιών σε ευρωπαϊκό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο

binteo thanathforo 3 Επιτροπής Υγείας, Καραϊσκάκειο

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας θα στηρίξει το έργο του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος με όποιο τρόπο μπορεί όπως σε θέματα θεσμοθέτησης διαδικασιών και νομοθεσιών με στόχο να ενισχυθεί το ήδη εξαιρετικό έργο που παράγεται, δήλωσε η Προεδρεύουσα της Επιτροπής, βουλευτής του ΔΗΣΥ, Σάββια Ορφανίδου.

Ανέφερε ότι η Επιτροπή Υγείας που επισκέφθηκε το Καραϊσκάκειο σήμερα, είχε την ευκαιρία να δει από κοντά και να ενημερωθεί για την πολυεπίπεδη αλλά και μεγάλη και θεάρεστη δράση που επιτελεί, ιδιαίτερα στον τομέα των μυελών των οστών για τους δότες αλλά σε θέματα αιματολογικής ογκολογίας και σε θέματα παιδικού καρκίνου.

«Θέλουμε να πούμε πόσο πολύ περήφανοι είμαστε ως χώρα για το έργο του Καραϊσκάκειου και πόσο τους συγχαίρουμε για το εξαιρετικό έργο που κάνουν», είπε η κ. Ορφανίδου.

Επισήμανε ότι είμαστε από τις πρώτες χώρες σε αναλογία πληθυσμού στο αρχείο για τους εθελοντές δότες μυελού των οστών, που αριθμεί γύρω στα 217 χιλιάδες άτομα εθελοντές, το οποίο αρχείο εντάσσεται μέσα σε μια τεράστια παγκόσμια τράπεζα, γύρω στους 37 εκατομμύρια εθελοντές.

«Φέτος κλείνουν τα 25 τους χρόνια προσφοράς με πολλές δράσεις και ευαισθησίες και στόχος τους είναι όπως μας έχουν ενημερώσει να αναβαθμίσουν, να βελτιώσουν την ποιότητα παροχής υπηρεσιών, ιδιαίτερα στα παιδιά αφού είναι και ένα κέντρο παιδο-ογκολογίας, αριστείας μάλιστα, από τα καλύτερα στον κόσμο και δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στον παιδικό καρκίνο με στόχο να εξυπηρετήσουν όσο περισσότερο μπορούν καλύτερα τα παιδιά», πρόσθεσε.

Επίσης, ενημερωθήκαμε, συνέχισε η κ. Ορφανίδου, ότι έχουν δώσει μέχρι σήμερα πάνω από 650 μοσχεύματα σε 33 χώρες, σε πέντε ηπείρους.

Ανέφερε ότι όλη αυτή η παροχή υπηρεσιών γίνεται δωρεάν από ένα προσωπικό, το οποίο είναι ειδικά καταρτισμένο και που στόχος του είναι να παρέχει τις υπηρεσίες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Επεσήμανε τέλος, ότι το Καραϊσκάκειο έχει καταστεί ένα Ίδρυμα, υπόδειγμα στην ποιότητα παροχής υπηρεσιών σε ευρωπαϊκό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο.

Στην αντιπροσωπεία που επισκέφθηκε το Καραϊσκάκειο συμμετείχαν η βουλευτής του ΑΚΕΛ Μαρίνα Νικολάου, ο βουλευτής της ΔΗΠΑ Μιχάλης Γιακουμή, ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρύσανθος Σαββίδης και ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Ανδρέας Αποστόλου.

Πηγή: ΚΥΠΕ