Η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών στηρίζει τον Υπουργό Υγείας

nosokomeio Coronavirus, ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

Αντί κάποιοι να ασχολούνται με μεμονωμένες δηλώσεις, σωστό θα ήταν να αξιολογούν τις πράξεις, αποφάσεις και δράσεις του Υπουργού Υγείας, ο οποίος έχει αναλάβει από την πρώτη στιγμή να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα, ένας πολύ δύσκολος ρόλος, για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δηλώνει η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου, η οποία θεωρεί ότι μια τέτοια αντιμετώπιση είναι μη παραγωγική και ανώφελη, με μόνο αποτέλεσμα τη δημιουργία σύγχυσης και αναστάτωσης ανάμεσα στο κοινό.

Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου καλεί όλους να συνεργαστούν και να συστρατευθούν στον πόλεμο ενάντια στην πανδημία, με στόχο τις λιγότερες απώλειες, ώστε το σύστημα υγείας της Κύπρου να αντέξει αυτή τη μεγάλη πρόκληση.

“Η καθημερινή κριτική και επίθεση, την οποία δέχονται τα δημόσια νοσηλευτήρια και οι διοικήσεις τους δεν προφέρουν αυτή τη στιγμή οτιδήποτε στον αγώνα που δίνουμε όλοι για τον περιορισμό της πανδημίας”, αναφέρει.

Προσθέτει ότι “τα δημόσια νοσηλευτήρια έχουν βρεθεί στη δίνη της πανδημίας και δίνουν τον αγώνα παρά τα προβλήματα και τις αδυναμίες τις οποίες έχουν και γι’ αυτό και θα πρέπει να στηριχθούν από όλους μας για να αντεπεξέλθουν με επιτυχία”.

Στο μεταξύ, η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου, συμβάλλοντας στην προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού και την προστασία των λειτουργών και των μελών της, έχει προχωρήσει σε προσωρινό κλείσιμο των γραφείων της για το κοινό.

Σημειώνει, ωστόσο, ότι στο διάστημα κατά το οποίο τα γραφεία της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου θα παραμείνουν κλειστά, το κοινό θα μπορεί να επικοινωνεί με την Ομοσπονδία και να αναφέρει προβλήματα, τα οποία τυχόν αντιμετωπίζει, καλώντας στον αριθμό 22 386001 ή αποστέλλοντας στο email: info@cypatient.org ή στο λογαριασμό της ΟΣΑΚ στο Facebook https://www.facebook.com/cypatient/, αφού οι λειτουργοί θα εργάζονται από το σπίτι κανονικά.

Επίσης, για την καλύτερη εξυπηρέτησή του κοινού, η Ομοσπονδία δημοσιεύει χρήσιμα τηλέφωνα από υπηρεσίες του κράτους, αλλά και από τις οργανώσεις μέλη της ΟΣΑΚ.

Οι διαθέσιμες τηλεφωνικές γραμμές του Υπουργείου Υγείας:

  • 1420 -Οδηγίες για τους πολίτες που παρουσιάζουν συμπτωματολογία λοίμωξης
  • 1450– Πληροφορίες για τον κορωνοϊό επί 24ώρου βάσεως
  • 1412– Πληροφορίες για τον κορωνοϊό, από τις 8:00-20:00
  • 22605604/22605473– Πληροφορίες για τους επαγγελματίες Υγείας, από τις 8:00-20:00
  • 22421600/ 22495666: Γραμμή ενημέρωσης πολίτων του Υπουργείου Εσωτερικών για τα μέτρα περιορισμού μετακίνησης.
  • 22504419: Έκτακτη Υπηρεσία Στήριξης ατόμων τρίτης ηλικίας και ευάλωτων ομάδων από Ερυθρό Σταυρό

Εξάλλου, αναφέρει ότι το κοινό μπορεί να τηλεφωνεί στον αριθμό, καθημερινά από τις 9.00πμ μέχρι την 1.00μμ παγκύπρια, δηλώνοντας την ανάγκη του και εθελοντές του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού θα επικοινωνούν απευθείας μαζί του και θα αναλαμβάνουν τη μεταφορά των ζητούμενων αγαθών (τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης, φαρμάκων) στο σπίτι του, το συντομότερο δυνατό.

Σημειώνει ότι οι αιτήσεις για τα πέντε μέτρα στήριξης του Υπουργείου Εργασίας υποβάλλονται ηλεκτρονικά. Για περισσότερες πληροφορίες προτρέπει το κοινό να μπει στην ιστοσελίδα του Υπουργείου ή στη σελίδα www.coronavirus.mlsi.gov.cy.

Πηγή: ΚΥΠΕ