Η ώρα της κρίσης για τις εξετάσεις τετραμήνων-Στις κάλπες οι καθηγητές

Έφτασε η ώρα της κρίσης για την εφαρμογή των εξετάσεων τετραμήνων, αφού σήμερα οι καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης καλούνται να ψηφίσουν αν συμφωνούν ή διαφωνούν με την αποχή κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των εξετάσεων τετραμήνων. Την ίδια ώρα, το Υπουργείο Παιδείας διαμηνύει πως δεν τους εμπνέει ανησυχία το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 10:45 το πρωί, την ώρα δηλαδή του δεύτερου διαλείμματος και θα κλείσουν στις 11:15. Κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος, τα μέλη της οργάνωσης των καθηγητών καλούνται να απαντήσουν στο ερώτημα: «Συμφωνώ ή Διαφωνώ να γίνουν απεργίες/Στάση Εργασίας τις ημέρες διεξαγωγής των εξετάσεων τετραμήνων».Έπειτα οι καθηγητές θα κάνουν καταμέτρηση των αποτελεσμάτων και έτσι, μέχρι το μεσημέρι, η ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ θα γνωρίζει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

«Η θέση της ΟΕΛΜΕΚ, νομίζω είναι ξεκάθαρη. Το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο έχει πάρει κάποιες αποφάσεις και καλούμε τα μέλη της οργάνωσής μας να απαντήσουν», ανέφερε στον REPORTER ο πρόεδρος της οργάνωσης, Κώστας Χατζησάββας.

Το plan B του Υπουργείου Παιδείας
Δεν εμπνέει ανησυχία στο Υπουργείο Παιδείας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, με τον εκπρόσωπο τύπου του Υπουργείου να αναφέρει στον REPORTER πως ο υπουργός μελετά την εναλλακτική λύση.

«Το Υπουργείο Παιδείας είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει την πιθανότητα της αποχής των καθηγητών από τα καθήκοντά τους, κατά τις ημέρες διεξαγωγής των εξετάσεων. Αυτό, όμως, που θέλουμε να πούμε είναι πως καλό είναι οι μαθητές να είναι με τους καθηγητές τους στις εξετάσεις, ώστε να έχουν καλύτερα αποτελέσματα», σημείωσε ο κ. Αντωνέλλος.

Όπως γίνεται αντιληπτό, γίνονται σκέψεις για να επιστρατευτούν, ενδεχομένως δημόσιοι υπάλληλοι για να επιτηρήσουν τις εξετάσεις.

Διχασμένη η ΟΕΛΜΕΚ
Διχασμό στην ΟΕΛΜΕΚ έφεραν οι εξετάσεις τετραμήνων, καθώς ο Γενικός Γραμματέας της οργάνωσης, Θέμης Πολυβίου, έχει διαχωρίσει τη θέση του, καλώντας τους συναδέλφους του να ψηφίσουν υπέρ των εξετάσεων τετραμήνων.

Την ίδια ώρα, στο αντίπαλο στρατόπεδο τάσσεται ο αντιπρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Παντελής Νικολαΐδης, ο οποίος με αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υποστηρίζει πως δεν μπορούν ως κλάδος να αφήσουν να συντελεστεί το παιδαγωγικό έγκλημα, όπως χαρακτήρισε τις εξετάσεις τετραμήνων.

«Για €50 δεν πρέπει ν’ αφήσουμε να θυματοποιηθούν οι μαθητές. Ας εκδηλώσουμε τον αγωνιστικό και ευαισθητοποιημένο εαυτό μας, όπως αυτός ξεπετάχτηκε και σύντριψε το Χαμπιούρη το καλοκαίρι του 2018. Ας μην διασώσουμε στο Χαμπιούρη ο οποίος θα πανηγυρίζει, με την επιτέλεση του παιδαγωγικού εγκλήματος των εξετάσεων τετραμήνων, ότι νίκησε καθηγητές, μαθητές και κοινωνία», ανέφερε σε παλαιότερή του ανάρτηση ο κ. Νικολαΐδης.

Ο πρόεδρος της οργάνωσης υποστήριξε πως δεν υπάρχει κανένας διχασμός, απλά διαφορετικές απόψεις και όλα θα είναι ξεκάθαρα μετά το δημοψήφισμα.

Υπέρ των εξετάσεων η ΟΤΛΕΚ
Υπέρ των εξετάσεων τετραμήνων τάσσεται η ΟΛΤΕΚ, ωστόσο πρέπει να γίνουν αλλαγές. ώστε να είναι λειτουργικές.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της οργάνωσης των καθηγητών Μέσης Τεχνικής, Παναγιώτη Λυσάνδρου, οι εξετάσεις τετραμήνων, για να είναι αποτελεσματικές, πρέπει να γίνουν τον Ιανουάριο. Θα πρέπει να γίνουν οι εξετάσεις, σημείωσε ο κ. Λυσάνδρου, για να εντοπιστούν τα λάθη και να επιλυθούν.

Πηγή: reporter