Ιδού το χαρτί της αποβολής για το κούρεμα: «Απέβαλε μαθητή που είναι μόνος…»

«Την πρώτη ημέρα του σχολείου έπρεπε να αγκαλιάζουν τα παιδιά»

5EB63D81 1FB0 4C56 9EA3 F260A9CD68A4

Επανέρχονται οι οργανωμένοι γονείς, διαψεύδοντας τα περί fake news του Υπουργείου Παιδείας, σε σχέση με τις αποβολές σε μαθητές γυμνασίου της Λάρνακας λόγω του κουρέματός τους.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Λάρνακας, Κώστας Κώστα, μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο ανέφερε ότι έχει στην κατοχή του το χαρτί που έχει επιδοθεί στους μαθητές, στο οποίο αναγράφεται ξεκάθαρα ότι έχουν αποβληθεί. «Έπρεπε ο διευθυντής του σχολείου εφόσον προστατεύεται συνεχώς από το Υπουργείο Παιδείας να έπαιρνε ένα τηλέφωνο τον Υπουργό του, ώστε να μην εκτίθεται (με τις ανακοινώσεις του). Είναι θλιβερό αλλά το να επιδίδονται περίπου 60 έντυπα αποβολής και να βγαίνει ο Υπουργός και να μας αδειάζει». Μάλιστα αποκάλυψε ότι μετά από διαμεσολάβηση οι αποβολές έγιναν τελικά με αναστολή.

53DDF509 DE91 41EC 97DF 336122272F81

Επίσης, ο κ. Κώστα ισχυρίζεται ότι συνάντησε τον διευθυντή του γυμνασίου και όταν του ζήτησε τον λόγο για τις αποβολές, τον «απείλησε ότι θα του κινήσει αγωγή για τις δηλώσεις του το καλοκαίρι». Στη συνέχεια, ο διευθυντής είπε ότι ο λόγος για τις αποβολές ήταν εξαιτίας της παραβατικότητας που υπήρχε παλιά, ενώ στοχοποίησε ομάδα αλλοδαπών μαθητών.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Λάρνακας έφερε το παράδειγμα μαθητή που πήρε αποβολή, ο οποίος είναι μόνος στην Κύπρο επειδή ο πατέρας του είναι στο εξωτερικό λόγω προβλήματος υγείας. «Την πρώτη ημέρα του σχολείου έπρεπε να αγκαλιάζουν τα παιδιά».

Πηγή: sigmalive