Ικανοποιημένη η Λευκωσία για το έκτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας

«Αυτό που τονίζουμε είναι τη σημασία της κινητοποίησης των εργαλείων που διαθέτουν οι σύγχρονες δημοκρατίες»

b b b b b b b pelekanos

Η Κυπριακή Δημοκρατία εκφράζει την ικανοποίηση της για την επίτευξη συμφωνίας επί του 6ου πακέτου κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Σε δήλωσή του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος αναφέρει ότι έχουν ληφθεί υπόψη σημαντικά ζητήματα που αφορούσαν τα κράτη μέλη σε σχέση με την οικονομική βιωσιμότητά τους.

Ο κ. Πελεκάνος αναφέρει ότι τα μεσάνυκτα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέληξαν σε συμφωνία όσον αφορά το 6o πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας και προσθέτει πως «δεδομένης της ανάγκης για διατήρηση της ενότητας και της συνοχής της ΕE, χαιρετίζουμε αυτή την εξέλιξη που κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση».

«Η Κυπριακή Δημοκρατία εκφράζει ικανοποίηση καθώς έχουν ληφθεί υπόψη σημαντικά ζητήματα, που αφορούσαν τα κράτη μέλη σε σχέση με την οικονομική βιωσιμότητά τους», επισημαίνει ο Εκπρόσωπος.

Επιπρόσθετα, τονίζει ότι «όπως σημειώνουμε σε κάθε ευκαιρία, οι κυρώσεις αποτελούν ένα σημαντικό εργαλείο πολιτικής στα χεριά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στις σχετικές αποφάσεις που λαμβάνονται θα πρέπει να ισχύουν οι κατευθυντήριες γραμμές που προβλέπουν ότι τα μέτρα αυτά θα πρέπει να είναι βιώσιμα και να επιφέρουν πολύ μεγαλύτερες οικονομικές επιπτώσεις για τις τρίτες χώρες προς τις οποίες απευθύνονται από ότι στα κράτη μέλη της ΕΕ».

Την ίδια ώρα, συνεχίζει, «αυτό που τονίζουμε είναι τη σημασία της κινητοποίησης των εργαλείων που διαθέτουν οι σύγχρονες δημοκρατίες».

Ο Εκπρόσωπος σημειώνει ακόμη ότι οι προσπάθειες σε διπλωματικό επίπεδο θα πρέπει να εντατικοποιηθούν και να ενισχυθούν ώστε να σταματήσει το συντομότερο η Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία που ως αποτέλεσμα έχει την απώλεια αθώων ζωών, τον ξεριζωμό εκατομμύριων οικογενειών από τον τόπο τους και αλυσιδωτές επιπτώσεις για ολόκληρη την Ευρώπη.