Ικανοποιημένοι με τα μέτρα-Αναπόφευκτες οι αυξήσεις

«Θα χρειαστούν επιπρόσθετα από την 1η Σεπτεμβρίου», αναφέρει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Καταναλωτών

kaysima Σύνδεσμος Καταναλωτών

Ικανοποίηση από τα πρόσφατα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης την Παρασκευή 27 Μαΐου, εκφράζει ο Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών Μάριος Δρουσιώτης.

Μιλώντας στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι ο κ. Δρουσιώτης  είπε ότι «είμαστε ικανοποιημένοι από τα μέτρα, αλλά θα χρειαστούν επιπρόσθετα από την 1η Σεπτεμβρίου, καθώς κανείς δεν εγγυάται ότι θα αποφύγουμε νέες αυξήσεις».

Θα υπάρξει «ανάγκη να ανανεωθούν» και θα πρέπει να προστεθεί και άλλο πακέτο στήριξης των πολιτών, ανέφερε.

Τα μέτρα είναι στοχευμένα, ωστόσο υπάρχουν και οριζόντια όπως είναι αυτά τα οποία αφορούν στη μείωση του φόρου κατανάλωσης των καυσίμων κίνησης, στη μείωση του ΦΠΑ του ηλεκτρικού ρεύματος και στις αυξήσεις των συντάξεων, διευκρίνισε ο κ. Δρουσιώτης.

Ερωτηθείς για το πιο μέτρο θεωρεί πιο σημαντικό, απάντησε το μέτρο της μείωσης του φόρου κατανάλωσης καυσίμων και το μέτρο της μείωσης του ΦΠΑ ρεύματος από 19% σε 9%, τα οποία θα έχουν «μεγαλύτερη απήχηση στον προϋπολογισμό των νοικοκυριών».

«Ήδη οι καταναλωτές κάνουν περικοπές εδώ και δύο χρόνια λόγω της πανδημίας. Φτάσαμε πάτο. Η εξοικονόμηση των καυσίμων θα έρθει εξ ανάγκης», κατέληξε.

economytoday.sigmalive.com