Ηλεκτρονικό καλάθι: Όρος η εφαρμογή κοινού γραμμικού κώδικα προϊόντων

Διαφάνεια και ορθή πληροφόρηση προς τον καταναλωτή για τη σύγκριση όμοιων προϊόντων

1 Copy 61

Την αρχή του ίδιου γραμμικού κώδικα (δηλαδή ενός προϊόντος που αγοράζεται από τον ίδιο αντιπρόσωπο) ώστε να συγκρίνονται οι τιμές όλων των όμοιων προϊόντων διεκδικούν υπεραγορές και καταναλωτές να εφαρμοστεί στο νομοσχέδιο για το διαδικτυακό καλάθι που ετοιμάζεται στη Βουλή.

Μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή «Πρωινό Δρομολόγιο» ο Γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Λιανικού Εμπορίου Μάριος Αντωνίου ανέφερε ότι σαν σύνδεσμος θέλουμε να είμαστε μέρος της διαδικασίας, όμως είναι σημαντική προϋπόθεση η σύγκριση όμοιων προϊόντων με κοινό γραμμικό κώδικα και να μην χαλάσουμε τους όρους της ελεύθερης αγοράς.

Προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας υπεραγορών

Επίσης, είπε ότι πλέον λόγω της ακρίβειας τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας των υπεραγορών έχουν μεγαλύτερη ζήτηση φέτος σε σχέση με 1,5 χρόνο πριν.

Οι πωλήσεις τους έχουν σημειώσει αύξηση της τάξεως του 10-12% και πέραν από τα καθαριστικά και το χαρτί υγείας, οι καταναλωτές επιλέγουν και τρόφιμα, ξηρά τροφή, προϊόντα ψυγείου και κατεψυγμένα, ιδιωτικής ετικέτας, που δεν το έκαναν προηγουμένως.

Να συγκρίνουμε όμοια με όμοια

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών Μάριος Δρουσιώτης, σημείωσε ότι ως ιδέα είμαστε υπέρ και θετικοί σε αυτό το εγχείρημα, όμως τα προϊόντα θα πρέπει να είναι του ίδιου γραμμικού κώδικα ώστε να συγκρίνεις όμοια πράγματα.

Η διαφάνεια και η ενημέρωση λειτουργούν υπέρ του καταναλωτή, αλλά θα πρέπει να βρουν λύση στη σύγκριση απολύτως ομοειδών προϊόντων, τόνισε ο κ. Δρουσιώτης.