Ιστορικό ρεκόρ στις συναλλαγές των Κυπρίων στα κατεχόμενα

Εικόνες εντός του οδοφράγματος Δερύνειας από την πλευρά των κατεχομένων

Συνολικές συναλλαγές €2,111,605 πραγματοποίησαν οι κάτοχοι κυπριακών πιστωτικών καρτών τον Αύγουστο στα κατεχόμενα, σε σύγκριση με συναλλαγές €1,774,594 που πραγματοποίησαν οι Τουρκοκύπριοι με τουρκικές πιστωτικές κάρτες στις ελεύθερες περιοχές.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η JCC Payments το σύνολο των συναλλαγών που πραγματοποίησαν οι Ελληνοκύπριοι στα κατεχόμενα τους πρώτους 8 μήνες του έτους, φθάνει στα €13,878,281, σε σύγκριση €11,415,021 που ξόδεψαν οι κάτοικοι των κατεχομένων με τουρκικές πιστωτικές κάρτες στις ελεύθερες περιοχές.

Η φετινή να σημειωθεί είναι η πρώτη χρονιά από τότε που άνοιξαν τα οδοφράγματα το 2003 που τα χρήματα που ξόδεψαν οι Ελληνοκύπριοι στα κατεχόμενα μέσω πιστωτικών καρτών ξεπερνούν αυτά των Τουρκοκυπρίων στις ελεύθερες περιοχές.

Ο λόγος είναι η υποτίμηση της τουρκικής λίρας την οποία «εκμεταλλεύτηκαν» αρκετοί Ελληνοκύπριοι για να γεμίσουν το ρεζερβουάρ των οχημάτων τους και για να πραγματοποιήσουν άλλες αγορές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο ύψος συναλλαγών που πραγματοποίησαν οι Ελληνοκύπριοι, είναι το μεγαλύτερο από τότε που άνοιξαν τα οδοφράγματα.

Τέλος, σχετικά με τις συναλλαγές των Κυπρίων στην Τουρκία, σύμφωνα πάντα με την JCC ανήλθαν τον μήνα Αύγουστο στις €725,228 και για το οκτάμηνο του 2019 στις €3,914,409

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΚΥΠΡΟΣ: Πατέρας κατήγγειλε ξυλοδαρμό του παιδιού του από εκπαιδευτικό(εικόνες/vid)