«Καμπάνα» σε φρουταρία, υπεραγορά και πρακτορείο στοιχημάτων

Η Αστυνομία πραγματοποίησε 2.644 ελέγχους παγκύπρια

elegxos astinomias Αστυνομία, καταγγελίες, μέτρα, Πρόστιμο

Σε καταγγελίες 15 πολιτών και 5 υποστατικών, εκ των οποίων τα 4 στη Λεμεσό, προχώρησε η Αστυνομία το τελευταίο 24ωρο, ύστερα από 2.644 ελέγχους που πραγματοποίησε παγκύπρια, ώστε να διαπιστωθεί η τήρηση και η εφαρμογή των διαταγμάτων του περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος του Κλάδου Επικοινωνίας Αρχηγείου Αστυνομίας, στη Λευκωσία πραγματοποιήθηκαν 1.129 έλεγχοι, χωρίς καταγγελία, ενώ στη Λεμεσό πραγματοποιήθηκαν 247 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 6 καταγγελίες πολιτών και 4 υποστατικών.

Στη Λάρνακα πραγματοποιήθηκαν 452 έλεγχοι με 2 καταγγελίες πολιτών, στην Πάφο πραγματοποιήθηκαν 110 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 2 καταγγελίες πολιτών και 1 υποστατικού, στην Αμμόχωστο πραγματοποιήθηκαν 288 έλεγχοι και υπήρξαν 5 καταγγελίες πολιτών, ενώ στην περιοχή Μόρφου πραγματοποιήθηκαν 303 έλεγχοι, χωρίς να υπάρξει καταγγελία.

Επίσης, παγκύπρια, η Τροχαία διενήργησε 98 ελέγχους, χωρίς να προκύψει καταγγελία.

Τέλος, η Λιμενική Αστυνομία πραγματοποίησε 17 ελέγχους χωρίς να υπάρξει καταγγελία.

Οι καταγγελίες αφορούσαν, μεταξύ άλλων, μια φρουταρία στην οποία είχε επιτραπεί η είσοδος σε περισσότερα άτομα από τον επιτρεπόμενο αριθμό με βάση τα περιοριστικά μέτρα, με αποτέλεσμα να εκδοθεί στον ιδιοκτήτη του υποστατικού εξώδικο πρόστιμο 750 ευρώ.

Επίσης, σε υπεραγορά επιβλήθηκε πρόστιμο 1.500 ευρώ, επειδή υπάλληλος της εργαζόταν χωρίς να έχει στην κατοχή του safepass, ενώ σε πρακτορείο στοιχημάτων επιβλήθηκε πρόστιμο 1.500 ευρώ καθώς ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου επέτρεψε σε θαμώνα να βρίσκεται στο υποστατικό χωρίς safepass