Καδής: Η νομοθεσία για την προστασία του χαλουμιού θα εφαρμοστεί αμέσως

Επιτακτική η αναγκη για εφαρμογή της νομοθεσίας

a8cba884c69d0e22f8c17c0e409d0eb1

Η νομοθεσία για την προστασία του χαλουμιού θα εφαρμοστεί αμέσως από την Κυπριακή Δημοκρατία για να προστατέψει και το προϊόν και την αξιοπιστία της, δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας στο κρατικό ραδιόφωνο.

Ο Υπουργός εξήγησε ότι αυτό είναι ακόμη πιο πιεστικό τώρα, με τις καταγγελίες που έχουν γίνει. Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο,  η Γερμανία γνωστοποίησε στο δίκτυο για την καταπολέμηση της απάτης στον τομέα των τροφίμων τον εντοπισμό τυριού στην αγορά με την ονομασία “χαλλούμι” το οποίο δεν έφερε τη σήμανση ΠΟΠ.

Οι πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν επίσης ότι πρόκειται για χαλλούμια πολύ γνωστού τυροκομείου της Κύπρου.

Η κυβέρνηση ανέμενε μια τέτοια εξέλιξη, είπε αναφερόμενος στην καταγγελία των γερμανικών αρχών προσθέτοντας ότι πρώτη η Κυπριακή Δημοκρατία είχε εντοπίσει το πρόβλημα.

Ο Κώστας Καδής είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε μια προσπάθεια να περάσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα η αγορά στην νέα κατάσταση πραγμάτων είχε σειρά επαφών με τους εμπλεκόμενους. Μετά τη χθεσινή σύσκεψη, πρόσθεσε, οι εμπλεκόμενοι φορείς ζήτησαν πίστωση χρόνου μέχρι την Παρασκευή ώστε να συζητήσουν μεταξύ τους διαδικαστικά θέματα για την πρόταση του Προέδρου.

Το πρώτο σημείο της κυβερνητικής πρότασης, είπε, αφορά την πιστή εφαρμογή της νομοθεσίας και την απόσυρση όλων των δικαστικών διαδικασιών.

Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει υποχρέωση να ενημερώσει εντός δέκα ημερών τη Γερμανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση τι μέτρα θα λάβει γνωρίζοντας αυτή την παρανομία. Η Κύπρος, είπε ο υπουργός Γεωργίας, θα εφαρμόσει τη νομοθεσία.

Πηγή: riknews.com