Κάηκε ηλεκτρική συσκευή εξ αιτίας της ΑΗΚ ; Δικαιούστε αποζημίωση

Σε ποιες περιπτώσεις μπορείτε να διεκδικήσετε αποζημίωση

galaxy s10 5g burnt 2 1 720x540

Αρκετές είναι διακοπές ρεύματος παρατηρούμε το τελευταίο διάστημα, μετά και την ξαφνική αλλαγή του καιρού, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αρκετά προβλήματα.

Κάποια από αυτά τα προβλήματα μπορεί να είναι και η καταστροφή ηλεκτρικών συσκευών σε σπίτια. Τι γίνεται όμως σε τέτοιες περιπτώσεις, μπορεί κάποιος να διεκδικήσει αποζημίωση;

Η Offsite, επικοινώνησε με την εκπρόσωπο Τύπου της ΑΗΚ Χριστίνα Παπαδοπούλου όπου διευκρίνισε ότι συνήθως τέτοιες βλάβες παρατηρούνται όταν επανέρχεται ο ηλεκτρισμός μετά από διακοπή.

Γιατί κάποιες φορές ο ηλεκτρισμός επιστρέφει με μεγαλύτερη τάση, συμπλήρωσε η κα. Παπαδοπούλου.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού πρέπει να συμπληρώσει ένα έγγραφο στο τοπικό υποκατάστημα της ΑΗΚ, με όλα τα δικαιολογητικά από τις ζημίες. Επίσης σε περίπτωση αγορά καινούργιας συσκευής, πρέπει να προσκομισθεί η απόδειξη αγοράς, όπως και βεβαίωση από ηλεκτρολόγο ότι η βλάβη προκλήθηκε από την ΑΗΚ.

Στη συνέχεια η ΑΗΚ θα εξετάσει το παράπονο και θα κρίνει αν χρίζει αποζημίωσης. Τέλος η κα. Παπαδοπούλου διευκρίνισε ότι η όλη διαδικασία γίνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Πηγή: Offsite