Καλά διαβασμένος ο «Ορέστης» για το πώς θα ξεφορτωθεί τα πτώματα

cache 1500x3000 Analog medium 693259 269042 2642019 Αστυνομία, Έγκλημα, Έγκλημα Μιτσερό

Συγκλονίζουν τα νέα στοιχεία που έδωσε ο 35χρονος Νίκος Μεταξάς για την δράση του μετά την ομολογία του για τις δολοφονίες πέντε γυναικών και δυο ανήλικων κοριτσιών.

Σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας μέχρι στιγμής, ο 35χρονος ομολόγησε τους φόνους της  Marry Rose Tiburcio, της Αrian Palanas Lozano και της εξάχρονη Sierra, ενώ προστέθηκαν η Μaricar Valdez Arquiola, η Livia Florentina Bunea, η κόρης της Elena Natalia Bunea καθώς και ακόμας μία γυναίκας αγνώστων λοιπών στοιχείων, για την οποία ανέφερε ότι, δεν θυμόταν κατά πόσον είναι από το Νεπάλ ή την Ινδία και η σορός της οποίας ανασύρθηκε από το πεδίο βολής στην περιοχή Κάμπος του Μύλου.

Οι Αρχές έχουν εντοπίσει μέχρι στιγμής τη σορό της Marry Rose, μια δεύτερη σορό, η οποία σύμφωνα με τον 35χρονο ανήκει στην  Arian Lozano και μιας τρίτης γυναίκας αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων.

Οι έρευνες στρέφονται στην λίμνη της Κοκκινοπεζούλας  στο Μιτσερό αλλά και στη Λίμνη Μεμί του Ξυλιάτου αφού για την Μaricar αλλά και για την  Livia Florentina Bunea και την κόρη της Elena Natalia Bunea φέρεται να ομολόγησε πως τις έβαλε σε βαλίτσες και τις πέταξε στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό ενώ στη Λίμνη Μεμί υπέδειξε στις Αρχές ότι πέταξε τη σορό της 6χρονης Sierra.

Ωστόσο οι χώροι που επέλεξε ο 35χρονος να “ξεφορτωθεί” τις σορούς των γυναικών φαίνεται πως δεν είναι τυχαίοι.

Ο 35χρονος γνωρίζοντας καλά την περιοχή του μεταλλείου Μιτσερού επέλεξε το φρεάτιο το οποίο έχει περίπου 130 μέτρα βάθος, μέρος το οποίο δεν θα πλησίαζε εύκολα κανείς ενώ διαθέτει αρκετά τμήματα και ιδιαίτερα περίπλοκη εγκατάσταση. Όταν το μεταλλείο εγκαταλείφθηκε ο χώρος του φρεατίου γέμισε νερό και έγινε σχεδόν απροσπέλαστο.

Στο πεδίο βολής Ορούντας, σημείο όπου εντοπίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης σορός γυναίκας αγνώστων λοιπών στοιχείων πρόκειται για ένα πηγάδι το οποίο καλύπτεται από χόρτα και κάποιος πρέπει να γνωρίζει καλά την περιοχή για να γνωρίζει την ύπαρξη του. Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ο 35χρονος μετέβη πολλές φορές στην περιοχή για στρατιωτικές ασκήσεις με τη μονάδα του.

Στις Λίμνες Ξυλιάτου και Μιτσερού

Το επίκεντρο των ερευνών στρέφεται στην Κόκκινη Λίμνη αλλά και στη Λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο για τον εντοπισμό των σορών.

Στην Κοκκινοπεζούλα φαίνεται να εντοπίζονται υψηλά επίπεδα σιδιροπυρίτη αλλά και χαλκοπυρίτη αλλά και οξέως γεγονός που δυσχεράνει το έργο των Αρχών.

Το μεταλλείο της Κοκκινοπεζούλας σταμάτησε να λειτουργεί το 1968 ενώ για αρκετά χρόνια η καταστροφή του περιβάλλοντος στην περιοχή ήταν εμφανής. Η καταστροφή όμως υπήρξε δραματική και στο περιβάλλον της περιοχής και είχε ως αποτέλεσμα τη δυσκολία επιβίωσης στην περιοχή γύρω από τη λίμνη πουλιών και ζώων.

Το νερό της λίμνης χρωματίστηκε αφού χρησιμοποιείτο ως χώρος που ξεπλενόταν το μετάλλευμα ενώ η σύσταση του δεν αφήνει να επιζήσει οτιδήποτε.

Στο μεταξύ το έργο των Αρχών φαίνεται να δυσκολεύει το συστατικό που βρίσκεται εντός της λίμνης το οποίο ονομάζεται καλαγκάθι και έχει παρόμοιες ιδιότητες με το Acid και εντοπίζεται σε μετάλλευμα. Το συγκεκριμένο συστατικό έχει την ιδιότητα να διαλύει τα πάντα γι’ αυτό και μέχρι στιγμής φαίνεται πως  δεν έχει εντοπιστεί κάτι μέσα στα νερά της λίμνης.

Πηγή: Φιλελεύθερος