Καμαρά για απέλαση: «Δεν ξέρω γιατί μας διώχνουν..δεν είμαι παράνομος»

«Ούτε μπίρες πίνω, ούτε καπνίζω, ούτε καφέ δεν πίνω»

1A768B59 7809 4D77 90A4 A8DD4E79EAEF

Ζήτημα με την άδεια παραμονής του πρώην ποδοσφαιριστή Μοχάμεντ Καμαρά στην Κύπρο προέκυψε τις τελευταίες μέρες. 

Το Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης απέστειλε τις προηγούμενες ημέρες επιστολή στην οικογένεια του κ. Καμαρά κοινοποιώντας την απόφαση για απέλαση της οικογένειας μετά από 20 χρόνια παραμονής στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Μοχάμεντ Καμαρά ήρθε για πρώτη φορά στην Κύπρο το 2002. Αγωνίστηκε σε Νέα Σαλαμίνα, Ολυμπιακό, Δόξα αλλά και σε ομάδες της δεύτερης κατηγορίας. Όπως ανέφερε δεν γνωρίζει γιατί τους διώχνουν από την Κύπρο.

Κληθείς να σχολιάσει τους ισχυρισμούς του Υπουργείου Εσωτερικών ότι είχε μπελάδες με την Αστυνομία, ανέφερε ότι ποτέ δεν είχε απασχολήσει τις Αρχές.

«Ούτε μπίρες πίνω, ούτε καπνίζω, ούτε καφέ δεν πίνω».

Επιπλέον τόνισε ότι πότε δεν ήταν για εννέα χρόνια παράνομος στην Κύπρο. «Με κατηγορούν ότι δεν μπορώ να συντηρήσω την οικογένεια μου. Έχω λεφτά για την οικογένεια μου, καθώς εγώ και η γυναίκα μου εργαζόμαστε. Τα παιδιά μου γεννήθηκαν εδώ, πηγαίνουν σχολείο εδώ και ξέρουν την ελληνική γλώσσα».
Όπως είπε, ασχολείται με την εισαγωγή σκούτερ στην Κύπρο και ευελπιστεί ότι θα βρεθεί λύση στο ζήτημα που δημιουργήθηκε.

Η απάντηση που εξέδωσε χθες το Υπουργείο για την απέλαση του Καμαρά

Το Υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε χθες (9/11) ανακοίνωση σχετικά με την απέλαση του Μοχάμεντ Καμαρά.

Σε συνέχεια δημοσιεύματος αναφορικά με την απόρριψη αιτήματος διαμονής στη Δημοκρατία πρώην ποδοσφαιριστή και της οικογένειας του, με καταγωγή από τη Σιέρα Λεόνε, αναφέρει ότι η συγκεκριμένη οικογένεια απασχολεί τις αρχές για πέραν της δεκαετίας.

Πιο συγκεκριμένα παρά το ότι διέμεναν παράτυπα στη Δημοκρατία για 9 ολόκληρα χρόνια και επανειλημμένα απασχόλησαν την Αστυνομία, το Υπουργείο Εσωτερικών σε έξι (6) διαφορετικές περιπτώσεις ενημέρωσε εγγράφως τον αλλοδαπό ότι θα πρέπει είτε να προβεί στις δέουσες ενέργειες για νομιμοποίηση της παραμονής του, είτε να επαναπατριστεί, αυτός προκλητικά αγνόησε τις αρχές.

Παρά την παραγνώριση των αρχών από τον αλλοδαπό, στις 25  Φεβρουαρίου του 2021 το Υπουργείο Εσωτερικών ενημέρωσε εγγράφως τον δικηγόρο των αιτητών, ότι δόθηκε έγκριση για υποβολή αιτήματος για εξασφάλιση άδειας επισκεπτών κάτι όμως που και πάλι δεν έπραξαν.

Η τελευταία γραπτή ενημέρωση, τους δόθηκε στις 5 Αυγούστου 2022 με προθεσμία αναχώρησης την 31η Αυγούστου, περίοδο κατά την οποία τα σχολεία είναι κλειστά ώστε να δοθεί χρόνος μετακίνησης τους χωρίς να προκληθεί πρόβλημα στην φοίτηση των παιδιών.

Λαμβάνοντας υπ’ όψη τα γεγονότα, είναι φανερό ότι το κράτος όχι μόνο δεν «πετά στο δρόμο οικογένεια πρώην ποδοσφαιριστή» όπως η εφημερίδα γράφει, αλλά έδωσε πολύ περισσότερες, από όσες επιτρεπόταν, ευκαιρίες νομιμοποίησης πλην όμως από την πλευρά των αλλοδαπών το μόνο που παρατηρήθηκε ήταν η προκλητική παραγνώριση και η εκμετάλλευση της ανοχής των αρχών.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι ο Καμαρά, απασχόλησε την Αστυνομία στο παρελθόν αναφορικά με τροχαίες παραβάσεις. Οι εν λόγω παραβάσεις αφορούσαν αδικήματα για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας καθώς επίσης και για πιστοποιητικά καταλληλότητας και ασφάλισης του οχήματος.

Πηγή: SigmaLive