“Καμίνι” η Κύπρος και “πορτοκαλί” προειδοποίηση – Μέχρι πού θα φτάσει η θερμοκρασία

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Καιρός, πορτοκαλί προειδοποίηση

Πορτοκαλί προειδοποίηση εξέδωσε χθες το απόγευμα η Μετεωρολογική Υπηρεσία για υψηλές θερμοκρασίες που θα φτάσουν τους 43 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η προειδοποίηση τέθηκε σε ισχύ από τις 20:30 χθες το βράδυ και θα είναι σε ισχύ μέχρι τις 17:00 το απόγευμα .

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Η θερμή αέρια μάζα, που επηρεάζει την περιοχή, υποχωρεί από το Σάββατο.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Νωρίς το πρωί πιθανό να παρατηρείται τοπική αραιή ομίχλη ή ομίχλη και χαμηλή νέφωση, κυρίως στα νότια και στα ανατολικά παράλια, που σταδιακά θα διαλυθούν. Μετά το μεσημέρι ενδέχεται να παρατηρείται στην ατμόσφαιρα αραιή σκόνη, η οποία μέχρι το βράδυ θα υποχωρήσει. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, αρχικά ασθενείς 3 μποφόρ, αλλά σταδιακά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Αργότερα θα καταστούν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, της ίδιας έντασης, αλλά τοπικά στα νοτιοανατολικά παράλια μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 43 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 38 στα βόρεια παράλια, γύρω στους 36 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, στους 34 στα δυτικά παράλια και στους 35 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τις αυγινές ώρες ενδέχεται να σχηματιστεί τοπικά αραιή ομίχλη ή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και παροδικά στα προσήνεμα παράλια μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 22 στα νότια και ανατολικά παράλια και στους 19 βαθμούς στα δυτικά παράλια, καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό. Αργά τη νύκτα και νωρίς το πρωί αναμένεται τοπική αραιή ομίχλη ή ομίχλη και χαμηλή νέφωση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή πτώση, για να κυμανθεί μέχρι τη Δευτέρα κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.