Κανονικά και με κάθε ασφαλεια και προστασία για τον κορωνοϊό, λειτουργεί το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου

imagew 3 1 Coronavirus, exclusive, ΑΣΘΕΝΕΙΣ, Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου

Κανονικά λειτουργεί το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου το οποίο λειτουργούσε κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού ως Νοσοκομείο Αναφοράς, με τους ασθενείς να προσέρχονται κανονικά για τις εξετάσεις και τα ραντεβού τους με τους γιατρούς τους, αφού λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ασφάλειας.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ η Δρ. Αμαλία Χατζηγιάννη, Επιστημονική Διευθύντρια του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου «για τέταρτη μέρα σήμερα στο Νοσοκομείο Αναφοράς δεν νοσηλεύεται ασθενής με κορωνοϊό. Ωστόσο το Νοσοκομείο διατηρεί αριθμό κλινών σε περίπτωση που χρειαστεί να νοσηλευτούν ασθενείς με κορωνοϊό».

Πρόσθεσε ότι «το υπόλοιπο Νοσοκομείο και οι διάφορες Κλινικές λειτουργούν κανονικά και με ασφάλεια ενώ τηρούνται οι απαραίτητες κατευθυντήριες οδηγίες για πρόληψη μετάδοσης λοιμωδών νοσημάτων. Υπάρχει ειδικός λοιμοξιολόγος που κατευθύνει το προσωπικό του Νοσοκομείου σε περίπτωση που χρειαστεί οτιδήποτε, ενώ από την αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού μέχρι σήμερα δεν παρατηρήθηκε οποιοδήποτε ενδο-νοσοκομειακό κρούσμα».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κα. Χατζηγιάννη είπε πως «στην υποδοχή του Νοσοκομείου υπάρχει εκπαιδευμένο άτομο το οποίο δίνει οδηγίες για προστασία των επισκεπτών και των ασθενών ενώ παρέχονται μάσκα και γάντια σε περίπτωση που κάποιο άτομο δεν έχει μαζί του. Οι ασθενείς προχωρούν κανονικά με την επίσκεψη στο γιατρό τους, να πάρουν τα φάρμακα τους ή να διεκπεραιώσουν οποιαδήποτε εργασία έχουν στο Νοσοκομείο όπως αναλύσεις και ακτινογραφίες».

Σε ερώτηση κατά πόσον οι ασθενείς φοβούνται ή έχουν κάποιες επιφυλάξεις να μεταβούν στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου επειδή νοσηλεύονταν άτομα με κορωνοϊό, απάντησε πως «ίσως να υπάρχει κάποια προκατάληψη ότι από το Νοσηλευτήριο μπορεί να επιμολυνθεί κάποιος. Ωστόσο αυτό είναι μύθος αφού όλοι οι χώροι του Νοσοκομείου έχουν απολυμανθεί και λειτουργούν κανονικά, ενώ οι κλινικές όπου νοσηλεύονταν άτομα με κορωνοϊό είναι απομονωμένες και δεν υπάρχει πρόσβαση στο κοινό».

Σημείωσε ακόμα ότι «υπάρχει ειδική πρόνοια για επισκεπτήριο στους ασθενείς που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου, με τους επισκέπτες να λαμβάνουν ραντεβού για επίσκεψη από τους υπεύθυνους των διαφόρων Τμημάτων. Οι επισκέπτες εισέρχονται ελεγχόμενα στους θαλάμους ή Τμήματα ανά δέκα λεπτά, για περιορισμό αριθμό και εκ περιτροπής, ούτως ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός ατόμων».

Τα ωράρια επισκεπτών στους ασθενείς που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο, συνέχισε «τηρούνται κανονικά δηλαδή μεταξύ 1 -2 το μεσημέρι και 5 -6 το απόγευμα. Ωστόσο υπάρχουν περιπτώσεις όπου η κατάσταση της υγείας ενός ασθενούς είναι σοβαρή, οπότε ειδοποιούνται τηλεφωνικά οι συγγενείς και δίνεται η ευκαιρία σε ένα άτομο να μπαινοβγαίνει στο θάλαμο ανά διαστήματα, λαμβάνοντας πάντα όλα τα προστατευτικά μέτρα».

Η κα. Χατζηγιάννη κάλεσε «το κοινό και τους ασθενείς να προσέρχονται κανονικά στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου για τα ραντεβού και τις εξετάσεις του χωρίς φόβο, αφού» όπως εξήγησε «το Νοσηλευτήριο λειτουργεί κανονικά, με τους γιατρούς, το νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό να λαμβάνουν όλα τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό τόσο για την δική τους ασφάλεια όσο και για την ασφάλεια των επισκεπτών».