Καραγιάννης: Μπορεί να εξελιχθεί πιο επικίνδυνο το 2ο κύμα–Φοβάμαι τον χειμώνα

"Η λήψη περισσότερων μέτρων θα εξαρτηθεί από το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση"

9e2b2d833dd2489e702c08f89fc80ab9 Coronavirus

Πρέπει να περάσουν ακόμη κάποιες μέρες και να δούμε τον αριθμό των νέων περιστατικών για να μπορέσουμε να διακρίνουμε εάν αποδίδουν τα μέτρα και αν θα χρειαστεί επέκτασή τους, ανέφερε μιλώντας στο Sigmalime o Μοριακός Ιολόγος Πέτρος Καραγιάννης.

Μιλώντας για την έκρηξη κρουσμάτων που σημειώνεται τις τελευταίες μέρες και για το ενδεχόμενο να συνεχιστεί αυτή η εικόνα, ο κ. Καραγιάννης σημείωσε πως ο αριθμός των νέων περιστατικών θα αυξομειώνεται.

Κληθείς να σχολιάσει εάν, δεδομένων και των μεγάλων αριθμών κρουσμάτων, θα έπρεπε να ληφθούν περισσότερα μέτρα, ο κ. Καραγιάννης είπε ότι έγινε αρχή με τα λιγότερο οδυνηρά όπως είχαν εφαρμοστεί και τον Αύγουστο και απέδωσαν.

Η λήψη περισσότερων μέτρων θα εξαρτηθεί από το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση, πρόσθεσε.

Όπως είπε, τον ανησυχεί ο μεγάλος αριθμός των περιστατικών ενώ τόνισε ότι δεν ξέρουμε τι θα συμβεί εάν τα περισσότερα θα αρχίσουν να αφορούν άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

Σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ομάδα ιχνηλάτησης στο να εντοπίσει τις επαφές των κρουσμάτων, λόγω του αυξημένου αριθμού, ανέφερε πως έτσι χάνεται πολύτιμος χρόνος ωστόσο γίνεται προσπάθεια να ενισχυθεί η ομάδα, τόνισε.

Κληθείς να σχολιάσει εάν το δεύτερο κύμα είναι πιο επικίνδυνο από το πρώτο, σημείωσε ότι μπορεί να εξελιχθεί σε πιο επικίνδυνο ενώ τόνισε πως είναι πιο μαζικό.

Τέλος, ανέφερε πως τον φοβίζει το γεγονός να μπούμε στον χειμώνα με αυτά τα υψηλά νούμερα κρουσμάτων και είναι κάτι το οποίο απεύχεται.

Πηγή: Sigmalive