Καραγιάννης: Δεν βλέπω να ξεκλειδώνουν τα μέτρα για Χριστούγεννα (ΒΙΝΤΕΟ)

h9zmmj2b1x8

Για τα νέα αυστηρότερα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ από τα μεσάνυχτα της Κυριακής, μίλησε στην εκπομπή του OMEGA «Ενημέρωση Τώρα», το Μέλος της επιδημιολογικής ομάδας, Δρ Πέτρος Καραγιάννης.

Όπως ανέφερε ο κ. Καραγιάννης, τα παρόντα περιοριστικά μέτρα μπήκαν βασιζόμενοι στην επιδημιολογική εικόνα της κοινότητας, της περασμένης εβδομάδας, εξηγώντας παράλληλα πως είναι πιο αυστηρά διοτι από Τετάρτη-Παρασκευή δεν κατέβαιναν αριθμοί αλλά αντιθέτως ανέβαιναν.

Σε σχέση με τους αριθμούς που θα πρέπει να φτάσουμε για να μιλάμε για ενδεχόμενη χαλάρωση ο ίδιος είπε πως θα ήθελε να δει αριθμούς που να κινούνται κάτω από 100 κρούσματα ημερησίως.

Πάντως, όπως επεσήμανε για την περίοδο των εορτών υπάρχει σημαντική πιθανότητα μετάδοσης στο ενδοοικογενειακό περιβάλλον.

Σχολιάζοντας τα νέα μέτρα, ο κ. Καραγιάννης εκτίμησε πως αυτά θα μπορούσαν να είναι αυστηρότερα, γι αυτό έστειλε το μήνυμα πως θα πρέπει ο κόσμος να είναι πιο προσεκτικός για να μην φτάσουμε να εσωκλειστούμε και πάλι, όπως είδαμε να γίνεται στην Ελλάδα. Ωστόσο η συμπεριφορά του κόσμου είναι τέτοια που δεν λογαριάζει ότι υπάρχει κίνδυνος, σχολίασε.

Πηγή: Omega