Καρούσος: Μέτρα για επαναπατρισμό ειδικών περιπτώσεων Κυπρίων

1 kyria Coronavirus, επαναπατρισμός Κυπρίων, Καρούσος, μέτρα

Στη λήψη νέων αποφάσεων ως προς την είσοδο στη χώρα Κυπρίων πολιτών προχωρά σήμερα η Κυβέρνηση, στον απόηχο των χθεσινών αντιδράσεων.

Μιλώντας στον ΠΟΛΙΤΗ 107.6, ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος σημείωσε ότι σήμερα η Κυβέρνηση θα ανακοινώσει μέτρα που αφορούν ειδικές περιπτώσεις Κυπρίων που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο εξωτερικό, όπως για λόγους ιατρικής θεραπείας.

Ο κ. Καρούσος ανάφερε ότι η Κυβέρνηση πήρε σκληρά μέτρα για την πρόληψη μεγάλης εξάπλωσης του κορωνοϊού, πιστεύοντας, όπως είπε χαρακτηριστικά, ότι «είναι καλύτερα να τα κλείνεις όλα και να ανοίγεις ορισμένα σταδιακά, παρά να τα ανοίγεις όλα».

Σε καραντίνα οι φοιτητές

Σύμφωνα με τον Υπουργό, βρίσκονται σε χώρους καραντίνας οι φοιτητές που έφτασαν χθες βράδυ από το Ηνωμένο Βασίλειο χωρίς ιατρικό πιστοποιητικό και τους επετράπη η κατ’ εξαίρεση αποβίβαση. Πρόκειται, όπως είπε για 71 άτομα συνολικά.

Βλέπει Εισαγγελέα για αεροπορική εταιρεία

Εξάλλου ο κύριος Καρούσος τόνισε πως με βάση τη ΝOTAM της Κυπριακής Δημοκρατίας, δεν πρέπει καμία αεροπορική εταιρεία να επιτρέπει την αναχώρηση αεροσκάφους της, αν σε αυτό βρίσκονται άτομα που δεν κατέχουν το απαιτούμενο πιστοποιητικό.

Πρόσθεσε ότι σήμερα θα έχει συνάντηση με τον Γενικό Εισαγγελέα και επισήμανε ότι η Δημοκρατία θα κινηθεί νομικά εναντίον της αεροπορικής εταιρείας που επέτρεψε χθες σε φοιτητές να επιβιβαστούν σε δύο αεροπλάνα της χωρίς ιατρικό πιστοποιητικό.

Πηγή: politis