Καρούσος: Οι εμβολιασμένοι πληρώνουν τη νύφη – Πρέπει να δώσουμε κίνητρα (ΒΙΝΤΕΟ)

ΒΙΝΤΕΟ: Τα όσα ανέφερε για τους ελέγχους στα αεροδρόμια

Σχέδιο χωρίς τίτλο 2021 06 28T145358.646 Coronavirus, Αεροδρόμια, Γιάννης Καρούσος

Για τους ελέγχους στα αεροδρόμια σε σχέση με τα μέτρα κατά του κορωνοϊού και τα ενδεχόμενα προνόμια για τους εμβολιασμένους μίλησε στο Μεσημέρι και Κάτι ο Υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος.

Αρχικά διατύπωσε την άποψη ότι «θα πρέπει να δώσουμε κίνητρα για τους εμβολιασμένους, διότι στο σημείο που έχουμε φτάσει είναι απαίτηση της κοινωνίας, των εμβολιασμένων. Αυτό που γίνεται τώρα είναι ότι οι εμβολιασμένοι πληρώνουν την νύφη έναντι αυτών που έχουν αποφασίσει να μην εμβολιαστούν. Εάν δεν φτάσουμε σε υψηλά επίπεδα εμβολιασμών, δεν πρόκειται να ανοίξει ο τουρισμός και η οικονομία. Το Ηνωμένο Βασίλειο έβαλε στην πράσινη λίστα την Μάλτα λόγω υψηλών ποσοστών εμβολιασμένων. Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί δεν εμβολιάζονται αρκετοί πολίτες και ειδικά νέοι, αλλά έχουμε φτάσει σε σημείο να κινδυνεύει να κλειδώσει η οικονομία λόγω του ότι ένα ποσοστό έχουν αποφασίσει να μην εμβολιαστούν».

Σε σχέση με τις πληροφορίες που θέλουν την Γερμανία να επιδιώκει πανευρωπαϊκή απαγόρευση στους Βρετανούς ταξιδιώτες, απάντησε ότι «είναι κάτι με το οποίο διαφωνούμε, υπάρχουν τρόποι να λυθεί αυτό το θέμα, μια χώρα στην κόκκινη κατηγορία για την Κύπρο κάνει διπλό εργαστηριακό έλεγχο, υπάρχουν άλλοι τρόποι να ελεγχθεί αυτή η μετάλλαξη».

Σε ερώτηση εάν ο δειγματοληπτικός έλεγχος στα αεροδρόμια είναι επαρκής, απάντησε ότι «δεν είναι δειγματοληπτικός έλεγχος, αφού εάν ταξιδεύεις από πορτοκαλί ή κόκκινη χώρα απαιτείται είτε να έχεις εργαστηριακό έλεγχο από πριν είτε να κάνεις δύο ελέγχους είτε να είσαι εμβολιασμένος. Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι γίνονται σε όλες τις κατηγορίες».

Για τις εικόνες συνωστισμού στις πύλες εισόδου των αεροδρομίων, εξήγησε ότι «τα αεροδρόμια είναι χώροι όπου δημιουργείται συνωστισμός. Γι’ αυτό σε όλα τα αεροδρόμια του κόσμου είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας. Υπάρχουν σημεία του αεροδρομίου όπου δεν μπορεί να δημιουργηθεί συνωστισμός».

Πηγή: Sigmalive