Καταγγελία Οικολόγων: Πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να πετάει σκουπίδια και μπάζα(vid)

Αυτούσια η ανακοίνωση

31724B25 4318 4408 95EB 009462DF3135 Ανακοίνωση, Καταγγελία, Οικολόγοι

Σε καταγγελία πολίτη, ο οποίος έριχνε σκουπίδια και μπάζα επί της οδού Κοπεγχάγης στον Δήμο Λακατάμιας, προχώρησε το Κίνημα Οικολόγων- Συνεργασία Πολιτών, δίνοντας στη δημοσιότητα βίντεο και φωτογραφίες.

 Αυτούσια η ανακοίνωση:

Με μεγάλη μας απογοήτευση παρατηρούμε πως εν έτει 2022 οι κάποιοι εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν την κυπριακή ύπαιθρο ως σκουπίδοτοπο.

Αυτή τη φορά η Επαρχιακή Επιτροπή Λευκωσίας του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών έλαβε καταγγελία για απόρριψη σκουπιδιών και μπαζών επί της οδού Κοπεγχάγης στον Δήμο Λακατάμιας. Το ιδιαίτερο της περίπτωσης αυτής είναι ότι οι πολίτες φωτογράφισαν τον δράστη και συνέλεξαν τεκμήρια που οδηγούν απευθείας στην πηγή της ρύπανσης.

Οι φωτογραφίες που μας εστάλησαν (επισυνάπτεται το υλικό με απόκρυψη των προσωπικών δεδομένων τα οποία κατέχουμε) και το άλλο υλικό, επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές. Για το εν λόγω περιστατικό η Επαρχιακή  Επιτροπή Λευκωσίας του Κινήματος Οικολόγων ενημέρωσε άμεσα τη Δήμαρχο Λακατάμιας η οποία προβαίνει στις δέουσες ενέργειες για εντοπισμό των υπευθύνων και επιβολή των νόμιμων ποινών για αυτή την παράνομη και αντιπεριβαλλοντική πράξη.

Είναι πολύ λυπηρό το γεγονός πως ακόμη μια περιοχή στην Κύπρο – μέσα στην πρωτεύουσα – «πνίγεται» στα σκουπίδια στη δυσοσμία και την βρωμιά. Ακόμη πιο στενάχωρο όμως είναι πως όπως φαίνεται ότι δεν υπάρχει σύστημα έγκαιρου εντοπισμού και αντιμετώπισης τέτοιου είδους περιστατικών. Ακόμα και όταν εντοπίζεται ο δράστης οι διαδικασίες για τιμωρία και επιβολή ποινών είναι χρονοβόρες, εμπλέκουν χωρίς να προστατεύουν τον πληροφοριοδότη και δυστυχώς αποδεικνύονται αναποτελεσματικές.

Εμείς συνεχίζουμε να στηρίζουμε και να προσπαθούμε για την προώθηση της ανακύκλωσης, της ορθής διαχείρισης των απορριμμάτων και της καλλιέργειας περιβαλλοντικής συνείδησης στους πολίτες.