Καταγγελίες σε πολίτες και υποστατικά που παραβίασαν τα διατάγματα – Τα στοιχεία ανά Επαρχία

Θαμώνας χόρευε - Μπυραρία με περισσότερους θαμώνες

b police night car Coronavirus, Αστυνομία

Σε 166 καταγγελίες πολιτών και 4 ιδιοκτητών υποστατικών για παραβίαση των μέτρων περιορισμού της διασποράς της νόσου του κορωνοϊού προχώρησε η Αστυνομία το τελευταίο 24ωρο.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, εκπρόσωπος του Κλάδου Επικοινωνίας Αρχηγείου Αστυνομίας ανέφερε ότι από τις 06:00 της Κυριακής μέχρι τις 06:00 σήμερα, πραγματοποιήθηκαν 11.878 έλεγχοι.

Συγκεκριμένα, οι καταγγελίες των υποστατικών αφορούσαν σε μπυραρία στη Λευκωσία, ο ιδιοκτήτης της οποίας καταγγέλθηκε με πρόστιμο 750 ευρώ για περισσότερους θαμώνες, με βάση τα τετραγωνικά μέτρα, που προνοεί το διάταγμα, ενώ στη Λεμεσό καταγγέλθηκε ιδιοκτήτης μπαρ γιατί έπαιζε μουσική.

Στην Πάφο καταγγέλθηκε ένα εστιατόριο/μπαρ με 1.000 ευρώ πρόστιμο γιατί δεν είχε σημάνσεις, ενώ θαμώνας του χόρευε εντός του υποστατικού, καθώς επίσης καταγγέλθηκε  εστιατόριο με 500 ευρώ πρόστιμο για λειτουργία μετά τις 23:00.

Όσον αφορά τους ελέγχους κατά επαρχία, στη Λευκωσία πραγματοποιήθηκαν 2.372 έλεγχοι και προέκυψαν 42 καταγγελίες πολιτών, ενώ στη Λεμεσό πραγματοποιήθηκαν 2.843 έλεγχοι, με 40 καταγγελίες πολιτών και ενός υποστατικού.

Στη Λάρνακα πραγματοποιήθηκαν 1.611 έλεγχοι με 29 καταγγελίες πολιτών και ενός υποστατικού, στην Πάφο πραγματοποιήθηκαν 1.409 έλεγχοι με 22 καταγγελίες πολιτών και δύο υποστατικών και στην Αμμόχωστο πραγματοποιήθηκαν 1.180 έλεγχοι με 10 καταγγελίες πολιτών.

Εξάλλου, στην περιοχή Μόρφου διενεργήθηκαν 1.668 έλεγχοι με δύο καταγγελίες πολιτών.

Επίσης, παγκύπρια η Τροχαία διενήργησε 757 ελέγχους, από τους οποίους προέκυψαν 21 καταγγελίες πολιτών.

Από την Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία πραγματοποιήθηκαν 37 έλεγχοι, από τους οποίους δεν προέκυψε οποιαδήποτε καταγγελία.