Καταργούνται τα 350 ευρώ που πληρώνουν οι εταιρείες κάθε χρόνο;

Το τέλος καλούνται να πληρώσουν ετησίως οι εγγεγραμμένες εταιρείες στην Κύπρο

kopela 8 εταιρίες, Οικονομία

Όλα δείχνουν ότι θα καταργηθεί το τέλος των 350 ευρώ που καλούνται να πληρώσουν οι εγγεγραμμένες εταιρείες στην Κύπρο κάθε χρόνο.

Μετά την χθεσινή συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου επί του θέματος ο Υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε σήμερα στην μείωση ή την κατάργηση του τέλους εταιρειών ύψους 350 ευρώ.

Ο Κωνσταντίνος Πετρίδης από το βήμα της Βουλής ανάφερε μεταξύ άλλων ότι θα εξεταστεί στο πλαίσιο της φορολογικής μεταρρύθμισης η μείωση ή κατάργηση του τέλους που πληρώνουν οι εταιρείες κάθε χρόνο, το οποιο ανέρχεται στα 350 ευρώ.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω τἐλος είχε αρχικά εφαρμοστεί το 2012, στο πλαίσιο των μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης ενώ από τότε αποφέρει στο κράτος περίπου 45 εκατομμύρια ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα έχει συζητηθεί στην χθεσινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου όπου τα κόμματα της αντιπολίτευσης πρότειναν την κατάργηση του τέλους των εταιρειών ενώ εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας ο οποίος ήταν παρόν στην συνεδρία τόνισε ότι θα καταθέσει γραπτή γνωμάτευση για το θέμα λόγω του ότι τα κονδύλια που θα εισπραχθούν εντός του 2022 αποτελούν μέρος του κατατεθειμένου για ψήφιση προϋπολογισμού.

Πάντως, όπως φαίνεται το τέλος των 350 ευρώ θα καταργηθεί καθώς η πρόταση φαίνεται να έχει την στήριξη όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης ενώ βάσει των όσων είπε ο Υπουργός Οικονομικών σήμερα ενώπιον της Βουλής η κατάργησή του εξετάζεται από το Υπουργείο του.