Κατεχόμενα: Απόψε τα καύσιμα από Τουρκία-Συνεχίζεται η πώληση ρεύματος από ΚΔ

Απόψε αναμένονται τα καύσιμα από Τουρκία σε κατεχόμενα

33E34788 5EC6 4B4D A679 069CF84E0A5E

Απόψε τελικά φέρεται να έρχεται το πλοίο της τουρκικής TPIC με τις προμήθειες καυσίμων για τον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό στην Τράπεζα Κερύνειας, που αναμένετο από την Δευτέρα και ενώ σε Αμμόχωστο και Μόρφου σήμερα σημειώθηκαν μεγάλες διακοπές ρεύματος, 6 και 4 ωρών.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο γγ της συντεχνίας των εργαζομένων στην «αρχή ηλεκτρισμού», Αχμέτ Τουγτζού ανακοίνωσε ότι το πλοίο θα μεταφέρει φορτίο 12.000 τόνων καυσίμων και επικαλούμενος την συμφωνία που υπέγραψε η «κυβέρνηση» με την τουρκική εταιρεία πετρελαιοειδών TPIC, η προμήθεια θα πρέπει να γίνει κάθε 15 ημέρες και σε περίπτωση καθυστέρησης προβλέπονται ποινές ανάλογα με την διάρκεια.

Σύμφωνα με τα τ/κ ΜΜΕ, το πλοίο με τα καύσιμα αναμενόταν χθες βράδυ και τα καύσιμα στον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό της Κερύνειας έχουν τελειώσει.

Ο πρόεδρος της συντεχνίας των εργαζομένων στην «αρχή ηλεκτρισμού», (El Sen), Τσιαγλαγιάν Τζεσουρέρ ανέφερε στην Γενί Ντουζέν ότι υπάρχει μια έλλειψη 60 μεγκαβάτ στην αγορά και γι’ αυτό εξακολουθούν ν’ αγοράζουν ρεύμα από την ΚΔ. Η ζήτηση, είπε, εξαρτάται και από τον καιρό εξηγώντας ότι εάν κάνει κρύο και δεν έρθουν καύσιμα από την Τουρκία, τότε το αίτημα για ρεύμα από τις ελεύθερες περιοχές αυξάνεται.

Πηγή: ΚΥΠΕ