Kατεχόμενα: Δεκάδες συλλήψεις για εγκληματική οργάνωση

Δεκάδες συλλήψεις σε κατεχόμενα και Τουρκία στα πλαίσια των ερευνών για την εγκληματική οργάνωση «Ντεβετζιλέρ»

CE7823C8 58C2 4AC4 AB65 0D500D92E1E2

Συνελήφθησαν στα κατεχόμενα και Τουρκία 26 ύποπτοι, μεταξύ των οποίων ο Τζουμαλί Ιντζέσοϊ, αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης «Ντεβετζιλέρ», σύμφωνα με τα τουρκικά και τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης.

Οι ομάδες της Διεύθυνσης Ασφαλείας της επαρχίας Αδάνων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και του οργανωμένου εγκλήματος αύξησαν τον αριθμό των συλλήψεων σε 41 με τη σύλληψη ενός ακόμη υπόπτου που καταζητείται στο πλαίσιο της επιχείρησης που έλαβε χώρα στα Άδανα, στην Κωνσταντινούπολη, στο Νέβσεχιρ, στο Άντεπ και στα κατεχόμενα.
Στο επίκεντρο της επιχείρησης βρίσκεται ένοπλη εγκληματική οργάνωση που εμπλέκεται σε πολλά εγκλήματα και αδικήματα όπως η δολοφονία 5 ατόμων, η πρόκληση «σκόπιμης σωματικής βλάβης», κλοπής και στέρησης της προσωπικής ελευθερίας.

Η αστυνομία συνεχίζει τις προσπάθειές της για τη σύλληψη 5 υπόπτων, για τους οποίους είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης στο πλαίσιο της έρευνας.
Το προηγούμενο διάστημα η Διεύθυνση Ασφαλείας Αδάνων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και του οργανωμένου εγκλήματος ξεκίνησε την τεχνική και φυσική παρακολούθηση μελών μιας ένοπλης εγκληματικής οργάνωσης που εμπλέκεται σε πολλά εγκλήματα.

Στις 23 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε επιχείρηση με την υποστήριξη της αστυνομίας ειδικών επιχειρήσεων σε 58 διευθύνσεις στα Άδανα, την Κωνσταντινούπολη, το Νέβσεχιρ, το Άντεπ και τα κατεχόμενα.

Η τουρκική αστυνομία μαζί με δεκάδες συλλήψεις σε Τουρκία και κατεχόμενα προχώρησε και στην κατάσχεση δύο τυφεκίων τύπου Kalashnikov, 36 πιστολιών, συμπεριλαμβανομένων 3 πολυβόλων, 7 κυνηγετικών όπλων, σφαιρών, συσκευών διακοπής σήματος και ναρκωτικών.
ΚΥΠΕ