Κυπρος

Κατεχόμενα: Παραιτήσεις στην «αρχή ηλεκτρισμού»

Τέσσερα μέλη του «διοικητικού συμβουλίου της «αρχής ηλεκτρισμού» παραιτήθηκαν στα κατεχόμενα με αφορμή τον σάλο που προκλήθηκε σχετικά με την αγορά καυσίμων χωρίς προκήρυξη διαγωνισμού. Το αντιπολιτευόμενο ΡΤΚ ζητώντας (από χθες) να δημοσιοποιηθούν οι λεπτομέρειες των συμβολαίων των τεσσάρων εταιρειών από τις οποίες γίνεται η αγορά των καυσίμων με ανάθεση, «μπούκαρε» το πρωί στο «πρωθυπουργικό γραφείο». Ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν, οι 18 «βουλευτές» και στελέχη του κόμματος δήλωσαν ότι θα παραμείνουν εκεί μέχρι να τους δοθούν τα συμβόλαια.

Σύμφωνα με τα τ/κ ΜΜΕ, τα τέσσερα παραιτηθέντα μέλη στην «αρχή ηλεκτρισμού», είναι αυτοί που αρνήθηκαν να υπογράψουν τα συμβόλαια ανάθεσης για την αγορά των καυσίμων. Πρόκειται για τους Ερσάν Καρατάς, Σαμέρ Μπιριτζίκ. Ερμάν Φαϊνταλί και Ραμαζάν Καρτάλ. Ένα ακόμη μέλος του «διοικητικού», ο Αλί Χορόζ ανακοίνωσε ότι δεν παραιτείται από το «συμβούλιο» αλλά από το ΔΚ, εκ μέρους του οποίου διορίσθηκε στο σώμα αυτό.

Στο μεταξύ, το ΡΤΚ που χθες προσέφυγε στο «συνταγματικό δικαστήριο» εναντίον των συγκεκριμένων συμβολαίων και πραγματοποίησε εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την «πρωθυπουργία», έδωσε διορία στην «κυβέρνηση» μέχρι χθες στις 8 το βράδυ να δημοσιοποιήσει τα συμβόλαια.

Σήμερα έστησαν σκηνή έξω από το κτίριο για να παραμείνουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Ωστόσο σε κάποια φάση το πρωί «βουλευτές» και ο πρόεδρος του ΡΤΚ, μπήκαν μέσα στο κτίριο και ζήτησαν να δουν τον «πρωθυπουργό», Ουνάλ Ουστέλ που βρισκόταν εκτός. “Μέχρι να πάρουμε τα έγγραφα δεν θα φύγουμε από δώ”, δήλωσαν Ερχιουρμάν και «βουλευτές» σύμφωνα με τη Γενί Ντουζέν, που δημοσιεύει και σχετικές φωτογραφίες από το εσωτερικό της «πρωθυπουργίας» με τον κ. Ερχιουρμάν και κάποιους «βουλευτές» να στέκονται όρθιοι στον διάδρομο.

Τα συμβόλαια αφορούν τις εταιρείες PetCo, İçKale και AlkaGesta και φέρονται να υπογράφθηκαν κατόπιν σχετικής εντολής του «πρωθυπουργού».

Όταν λέχθηκε στην αντιπροσωπεία του ΡΤΚ ότι ο κ. Ουστέλ δεν βρισκόταν στο κτίριο και θα ερχόταν μετά το μεσημέρι, σύμφωνα με την Γενί Ντουζέν ο Τουφάν Ερχιουρμάν απάντησε ότι δεν τους ενδιαφέρει. «Εμείς από χθες είπαμε ότι στις 9 το πρωί θα ήμασταν εδώ. «Ήξερε ότι θα ερχόμασταν», είπε για τον Ουνάλ Ουστέλ, σημειώνοντας ότι είναι «βουλευτές» και ο «πρωθυπουργός» δεν τους σέβεται. Μέχρι να πάρουν τα έγραφα που ζήτησαν, πρόσθεσε, θα συνεχίσουν τα βρίσκονται μπροστά από την «πρωθυπουργία».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ροη Ειδησεων

Η πρωτοβουλία Tourism Cares ενώνει την τουριστική βιομηχανία της Κύπρου για ένα καθαρότερο μέλλον

Η πρωτοβουλία «Tourism Cares: Unite for a Cleaner Cyprus» ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία. Σχεδόν 60…

27 Σεπτεμβρίου, 2024

Υφ. Πρόνοιας: Πέραν των 17 εκ. ευρώ σε εθελοντικές οργανώσεις για το 2023

Μέσω των σχεδίων κρατικών ενισχύσεων προς τις εθελοντικές οργανώσεις δόθηκαν για το 2023 πέραν των…

27 Σεπτεμβρίου, 2024

Οπλισμένος ο ισοβίτης «κομμωτής» – Σχεδιάζει να διαφύγει στη Λατινική Αμερική

Οπλισμένος και αποφασισμένος να μην παραδοθεί, είναι ο ισοβίτης Δώρος Θεοφάνους, ο οποίος δραπέτευσε, χθες,…

27 Σεπτεμβρίου, 2024

Υφυπουργός Μετανάστευσης: Η στήριξη νησιωτικών κρατών στρατηγικής σημασίας για ΕΕ

Η υποστήριξη των νησιωτικών κρατών δεν είναι μόνο ζήτημα δίκαιης κατανομής βαρών, αλλά και στρατηγικής…

27 Σεπτεμβρίου, 2024

Τους τσάκωσαν να μεταφέρουν πάνω από 140 kg πουργούρι από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Κατά τον έλεγχο οχημάτων στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου στις 26 Σεπτεμβρίου2024, λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων…

27 Σεπτεμβρίου, 2024

Χειροπέδες σε 61χρονη για σφετερισμό ελληνοκυπριακής περιουσίας στα κατεχόμενα

Την 7ημερη κράτηση διέταξε σήμερα το Δικαστήριο εναντίον 61χρονης Ευρωπαίας πολίτη σε σχέση με υπόθεση…

27 Σεπτεμβρίου, 2024