Κατεχόμενα: Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2020

Μετά από 10 μέρες συζητήσεων στην ολομέλεια και χωριστές ψηφοφορίες για τον προϋπολογισμό του κάθε «υπουργείου» και «φορέα» η «βουλή» ενέκρινε χθες με 28 ψήφους υπέρ, 10 κατά και 2 αποχές τον προϋπολογισμό του ψευδοκράτους για το 2020.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο «πρωθυπουργός» Ερσίν Τατάρ (που εν μέσω της συζήτησης του προϋπολογισμού μετέβη προχθές αυθημερόν στην Άγκυρα με τον Κουντρέτ Οζερσάι κατόπιν πρόσκλησης του Τούρκου Αντιπροέδρου, Φουάτ Οκτάι, και συζήτησαν και οικονομικά θέματα) είπε ότι παρά τις οικονομικές δυσκολίες θα εργαστούν για την ανάπτυξη και την ευμάρεια των πολιτών.

Σύμφωνα με την Κίπρις, ο προϋπολογισμός φτάνει τα 8,82 δις ΤΛ (1,47 δις ευρώ). Ο κ. Τατάρ ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια να καλυφθούν οι ελλείψεις που υπάρχουν στην ροή ρευστού από την Τουρκία και τα θέματα που εκκρεμούν στο οικονομικό πρωτόκολλο με την Άγκυρα. Θα υπάρξει πρόσθεσε, ροή ρευστού για αναπτύξεις και έργα υποδομών και η συνάντηση με τον Φουάτ Οκτάι ήταν θετική.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης υπήρξε και αντιπαράθεση μεταξύ του Ερχάν Αρικλί και του Κουντρέτ Οζερσάι. Όπως αναφέρει ο τ/κ Τύπος, ο πρόεδρος του κόμματος Αναγέννησης είπε ότι είναι ερωτηματικό κατά πόσοι οι Τατάρ και Οζερσάι κλήθηκαν στην Τουρκία για να «ρυθμίσει» αυτή την κυβέρνηση με τον «υπεξ» να απαντά ότι αυτό δεν είναι προσβλητικό μόνο για την «κυβέρνηση» αλλά και για την «χώρα».

Επικρίσεις διατύπωσε και ο πρόεδρος του ΡΤΚ και υποψήφιος για τις «προεδρικές», Τουφάν Ερχιουρμάν για το γεγονός ότι προβλέπεται υπογραφή της συμφωνίας του νέου οικονομικού πρωτοκόλλου Τουρκίας – ψευδοκράτους στις 15 Ιανουαρίου, αλλά τα πολιτικά κόμματα δεν έχουν καμία πληροφόρηση γι’ αυτό.

Ο «υπουργός δημοσιονομικών» ανέφερε ότι μόνο για τους μισθούς Δεκεμβρίου και τον 13ο μισθό των «δημοσίων» υπαλλήλων χρειάζεται το ποσό του 1,14 δις ΤΛ (0,19 δις ΤΛ) και είπε πως βρίσκονται στο σωστό δρόμο για την εξεύρεση του ποσού.

Ο «νόμος» για τον προϋπολογισμό πρέπει να υπογραφθεί από τον Τ/κ ηγέτη και να δημοσιευθεί στην «επίσημη εφημερίδα του κράτους» για να τεθεί σε ισχύ.

Ροη Ειδησεων

Κουμής: Εντός των στόχων μας τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων

Τα στατιστικά στοιχεία αφίξεων του πρώτου τετραμήνου του 2024 καταδεικνύουν ότι είμαστε μέσα στους στόχους…

17 Μαΐου, 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου για τις κακοποιήσεις παιδιών

Με την κατάθεση της Σαμάνθας Στρατιδάκη, η οποία είναι ειδική επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη…

17 Μαΐου, 2024

Υπουργός Εσωτερικών: «Ταύτιση απόψεων στην Υπουργική»

Από τη σημερινή συζήτηση καταγράφεται η ταύτιση απόψεων σε σχέση με την πρωτοβουλία της Κυπριακής…

17 Μαΐου, 2024

H ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τα απειλητικά email στα σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), ενημερώνει ότι μεγάλος αριθμός δημόσιων σχολείων στην Κύπρο…

17 Μαΐου, 2024

Νεκρή 77χρονη στην άσφαλτο – Την εγκατέλειψε ο οδηγός

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 6:00 το πρωί σήμερα στην Κοκκινοτριμιθιά,…

17 Μαΐου, 2024

Ανόρθωση: Εξοφλήθηκε το χρέος στην κτηματική

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι ΜΑΧΗΤΕΣ με την οποία πληροφορούν το κοινό ότι επήλθε οριστική συμφωνία με…

17 Μαΐου, 2024