Κατέθεσαν και οι Κύπριες για το ρατσιστικό βίντεο

Κατήγγειλαν την Σβετλάνα

cache 846x3000 Analog medium 569391 450006 7102019

Συνεχίζεται ο… χορός των καταθέσεων από πλευράς Αστυνομίας, σε σχέση με το ρατσιστικό βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, στο οποίο Κύπριες βρίζουν και μιλούν με εξευτελιστικό τρόπο σε γυναίκα από τη Ρωσία.

Στο ΤΑΕ Λάρνακας κλήθηκαν όλες οι εμπλεκόμενες, ώστε να καταθέσουν για το περιστατικό που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στη Λάρνακα και το οποίο έχει φέρει θύελλα αντιδράσεων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, χθες αργά το απόγευμα μετέβη στα γραφεία του ΤΑΕ Λάρνακας η γυναίκα από τη Ρωσία, η οποία δέχθηκε την ρατσιστική επίθεση και έδωσε κατάθεση, ενώ οι ανακριτές του Τμήματος πήραν το κινητό της τηλέφωνο, με στόχο να ανακτήσουν το βίντεο και τις φωτογραφίες που έβγαλε κατά τη διάρκεια του επεισοδίου.

Χθες το βράδυ μετέβησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας όπου στεγάζονται τα γραφεία του ΤΑΕ και οι τρεις Ελληνοκύπριες που εμπλέκονται στην υπόθεση, οι οποίες αφού μίλησαν για το περιστατικό, κατήγγειλαν και την Ρωσίδα για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, σε σχέση με το βίντεο που λήφθηκε και δόθηκε στην δημοσιότητα.

Νωρίτερα χθες, για κατάθεση κλήθηκε και ο οδηγός του αυτοκινήτου που συγκρούστηκε με το όχημα των Κυπρίων.

Η Αστυνομία θα εξετάσει και τα κλειστά κυκλώματα του χώρου στάθμευσης και άλλων κτιρίων που βρίσκονται στη περιοχή, προκειμένου να λάβει όλα τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζεται για εξιχνίαση της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε το συγκεκριμένο βίντεο στο διαδίκτυο για το συγκεκριμένο περιστατικό, ο Αρχηγός της Αστυνομίας έδωσε οδηγίες για διερεύνηση της υπόθεσης από το ΤΑΕ Λάρνακας.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης όπως παρουσιάζονται στο σχετικό βίντεο, τρεις Ελληνοκύπριες φεύγοντας από χώρο στάθμευσης στη Λάρνακα με αυτοκίνητο τους, χτύπησαν άλλο όχημα που ήταν σταθμευμένο και συνέχισαν την πορεία τους με στόχο να διαφύγουν.

Ωστόσο, η Σβετλάνα που αντιλήφθηκε το επεισόδιο έτρεξε πίσω από το αυτοκίνητο τους και τους φώναζε να σταματήσουν, ενώ άρχισε να βγάζει φωτογραφίες και βίντεο του αυτοκινήτου.

Τότε οι τρεις γυναίκες, παρουσιάζονται να κατέβηκαν από το αυτοκίνητο και να άρχισαν να βρίζουν την αλλοδαπή με χυδαίες εκφράσεις, ενώ μία από αυτές την έφτυσε στο πρόσωπο.

Πηγή: Reporter