Κατονόμασε το πτώμα της Ορούντας ο 35χρονος

Οι διωκτικές αρχές στρέφουν σήμερα την προσοχή τους για έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό και στη λίμνη Μεμί στον Ξυλιάτο

b dikastirionicosia03 Αστυνομία, Έγκλημα, Έγκλημα Μιτσερό

Ο 35χρονος Ε/κ αξιωματικός αναμένεται να παρουσιαστεί το πρωί στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας για ανανέωση του διατάγματος κράτησης του για διάπραξη εφτά δολοφονιών.

Ο “Ορέστης” που τελεί υπό κράτηση για υποθέσεις απαγωγής και φόνου εκ προμελέτης, επανασυνελήφθη τη Μ. Παρασκευή δυνάμει δικαστικού εντάλματος, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με τρείς νέες υποθέσεις φόνων εκ προμελέτης και απαγωγής με σκοπό το φόνο.

Οι διωκτικές αρχές στρέφουν σήμερα την προσοχή τους για έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό και στη λίμνη Μεμί στον Ξυλιάτο, ενώ στο πεδίο βολής της Ορούντας η σκηνή αποδεσμεύτηκε και γίνονται εξετάσεις για εξακρίβωση της ταυτότητας της σορού που βρέθηκε σε λάκκο, σε κατάσταση αποσύνθεσης.

Στο Δικαστήριο ο 35χρονος υπό αυστηρούς ελέγχους

Επιθυμία του είναι να εμφανιστεί αυτοπροσώπως στο δικαστήριο, ανέφερε η Δικαστής.

Αίτημα για οκτώ ημέρες από Αστυνομία. «Συμφωνώ», απάντησε ο ύποπτος, με απαθές ύφος.

Κατονόμασε το πτώμα της Ορούντας ο 35χρονος.

Η Αστυνομία προχωρεί στην συναρμολόγηση των οστών του θύματος της Ορούντας μαζί με τους ιατροδικαστές για τις εξετάσεις.

Ανακρινόμενος ανέφερε ότι έριξε άλλα τρία θύματα στην Κόκκινη Λίμνη σε βαλίτσες, ενώ υπέδειξε και το ξεροπήγαδο στην Ορούντα, ενώ στην ίδια ανάκριση είχε αναφέρει ότι τελικά τα θύματά του ήταν συνολικά επτά.

Πέμπτο θύμα η Λίβια Μπουνέα, έκτο θύμα, η κόρη της, Έλενα, έβδομο θύμα η γυναίκα από το Νεπάλ ή Ινδία που εντοπίστηκε στην Ορούντα.

Εκ μέρους του ΤΑΕ Λευκωσίας, αναγιγνώσκει τα γεγονότα ο Υπαστυνόμος Ιωάννης Γιωρκάτζης.

Αδικήματα: Φόνος εκ προμελέτης και απαγωγή με σκοπό τον φόνο για τις μητέρα και κόρη από Ρουμανία και για το πτώμα που εντοπίστηκε στην Ορούντα.

Απαθής και με μονολεκτικές απαντήσεις ο 35χρονος.

Κατάμεστη είναι η αίθουσα του δικαστηρίου, με τον ύποπτο να φρουρείται από μεγάλο αριθμό αστυνομικών, που φέρουν αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Ανάλογα μέτρα ασφαλείας ελήφθησαν και έξω από την αίθουσα με τους δημοσιογράφους να περνούν από αυστηρό έλεγχο και εξακρίβωση στοιχείων.

Ο ύποπτος εμφανίζεται αυτοπροσώπως χωρίς δικηγόρο, ενώ κατηγορούσα αρχή, εκ μέρους της Δημοκρατίας, ο Μάριος Κουτσόφτας.

Σαρωτικές έρευνες σε δύο μέτωπα

Στην Κόκκινη Λίμνη μέλη της ΕΜΑΚ καθώς και μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας. Από στιγμή σε στιγμή αρχίζουν οι έρευνες. Οι έρευνες θα γίνουν με τη χρήση της ρομποτικής κάμερας.

Νωρίς το πρωί του Σαββάτου (27/4) άρχισε η μεγάλη επιχείρηση με το σκάφανδρο στη λίμνη Μεμί στον Ξυλιάτο για εντοπισμό της 6χρονης Sierra.

Δύτης έχει ήδη καταδυθεί εντός της λίμνης.

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ