Κέντρα Αναψυχής: Ζητούν τη συνέχιση των ειδικών σχεδίων στήριξης ως το τέλος του χρόνου

Συνέχιση των ειδικών σχεδίων στήριξης ως το τέλος του χρόνου, ζητά ο ΟΣΙΚΑ

Σχέδιο χωρίς τίτλο 2021 09 01T125519.419 ΟΣΙΚΑ

Στην εκτίμηση ότι είναι πολύ νωρίς για τεμαχισμό των ειδικών σχεδίων, προέβη ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΟΣΙΚΑ) Νεόφυτος Θρασυβούλου, ζητώντας να συνεχιστούν τουλάχιστον ως το τέλος του χρόνου.

Σε ανακοίνωσή του, εκφράζεται η θέση ότι είναι «απαράδεκτο το γεγονός να δίδονται επιδόματα μόνο στο 40% των υπαλλήλων μιας επιχείρησης». Τα κέντρα αναψυχής, σημειώνεται, «έπαθαν τη μεγαλύτερη ζημιά από την πανδημία, αφού πολλά υπολειτουργούν κι άλλα αναγκάστηκαν να βάλουν λουκέτο». Η φετινή τουριστική περίοδος, εκτιμάται, «δεν μπορεί να σώσει την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα περισσότερα κέντρα».

Ο  ΟΣΙΚΑ ζητά «τη συνέχιση των ειδικών σχεδίων, τουλάχιστον μέχρι τέλος του χρόνου, όπως ήταν τους προηγούμενους μήνες κι όχι σαν τον μήνα Αύγουστο». Εκτιμάται ότι τώρα είναι η ευκαιρία για επέκταση της τουριστικής περιόδου και εξάλειψη της εποχικότητας «αλλά μέσα από την κατάλληλη και ουσιαστική στήριξη του κράτους». Αναφέρεται επίσης ότι η ΟΣΙΚΑ έχει ζητήσει συνάντηση με τον Υφυπουργό Τουρισμού Σάββα Περδίο για ανάλυση της επίδρασης της κρίσης στον τουρισμό και τα κέντρα αναψυχής ιδιαίτερα και εξέταση των τρόπων αντιμετώπισης της εποχικότητας.