Κυπρος

Κίτρινη προειδοποίηση για καύσωνα – Ανεβαίνει στους 41 βαθμούς η θερμοκρασία

Το Τμήμα Μετεωρολογίας εξέδωσε για σήμερα κίτρινη προειδοποίηση η οποία τίθεται σε ισχύ η ώρα 11 και θα διαρκέσει μέχρι τις 5 το απόγευμα.

Αναλλυτικά η πρόγνωση καιρού

Εποχική χαμηλή πίεση αλλά και θερμή αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο στις παράλιες περιοχές, τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα, θα παρατηρείται κατά διαστήματα αυξημένη χαμηλή νέφωση. Στα ορεινά, κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, νεφώσεις που θα αναπτυχθούν, δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και τοπικά νοτιοδυτικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ, για να καταστούν προοδευτικά μέχρι το μεσημέρι κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και παροδικά στα νότια παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, ωστόσο παροδικά το απόγευμα στα νότια και στα νοτιοδυτικά, θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 41 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 33 στα δυτικά και στα νοτιοδυτικά παράλια, γύρω στους 36 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 32 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος, παρόλο που τοπικά στα παράλια θα παρατηρείται αυξημένη χαμηλή νέφωση, ιδιαίτερα στα δυτικά και στα βόρεια. Αργότερα και κατά τις αυγινές ώρες, ενδέχεται τοπικά να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή ομίχλη, ιδιαίτερα σε περιοχές στο εσωτερικό και τα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ, για να καταστούν αργότερα καταβατικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 24 βαθμούς στα δυτικά και στα νοτιοδυτικά παράλια, γύρω στους 25 στο εσωτερικό και στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 21 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη, ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού θα είναι κυρίως αίθριος με παροδικά αυξημένες νεφώσεις, ωστόσο στα ορεινά, νεφώσεις που θα αναπτυχθούν κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και η εκδήλωση μεμονωμένης σύντομης καταιγίδας.

Την Πέμπτη (Κοίμηση της Θεοτόκου) ο καιρός στις πλείστες περιοχές του νησιού θα είναι κυρίως αίθριος με παροδικά αυξημένες τοπικές νεφώσεις. Στα ορεινά ωστόσο, κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, νεφώσεις που θα αναπτυχθούν, δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή. Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με παροδικά αυξημένες τοπικές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία μέχρι την Παρασκευή δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να συνεχίσει να κυμαίνεται πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές της εποχής.

 

Ροη Ειδησεων

Δορυφορική εικόνα του Copernicus αποκαλύπτει το μέγεθος της πυρκαγιάς στην Αττική

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της ευρωπαϊκής υπηρεσίας Copernicus για την έκταση της πυρκαγιάς που κατέκαψε…

13 Αυγούστου, 2024

Αύριο η επιβολή ποινής στον 47χρονο που επιτέθηκε άσεμνα σε 5 γυναίκες στην Αγία Νάπα

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου αναμένεται να επιβάλει αύριο ποινή σε άνδρα ηλικίας 47 ετών, ο…

13 Αυγούστου, 2024

Μέχρι Ιορδανία και Λίβανο αισθητός ο σεισμός στη Συρία

Σεισμός 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε την πόλη Χάμα στη δυτική Συρία αργά χθες…

13 Αυγούστου, 2024

Θεσσαλονίκη: 25χρονη κατήγγειλε τον πατριό της για βιασμό υπό την απειλή μαχαιριού

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της αστυνομίας μετά από καταγγελία 25χρονης για βιασμό από 52χρονο, ο…

13 Αυγούστου, 2024

Χόρεψε ζεϊμπέκικο και έκλεψε την παράσταση ο πάτερ Λουκάς στον Πεδουλά (ΒΙΝΤΕΟ)

Τις εντυπώσεις έκλεψε για ακόμη μια φορά ο πάτερ Λουκάς ο οποίος χόρεψε ζεϊμπέκικο με…

13 Αυγούστου, 2024

Υπόθεση Αββακούμ: Τέλος Αυγούστου αρχίζει η εκκλησιαστική δίκη

Τέλος Αυγούστου αρχίζει ενώπιον του εξαμελούς Συνοδικού Δικαστήριού η διαδικασία, που αφορά στην υπόθεση της…

13 Αυγούστου, 2024