Κίτρινη προειδοποίηση – Θυελλώδεις άνεμοι μέχρι 8 μποφόρ

Κίτρινη προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας, η Κίτρινη προειδοποίηση θα ισχύει από σήμερα η ώρα 08.00 το πρωί, μέχρι η ώρα 21.00 το βράδυ.

Όπως αναφέρει το Τμήμα Μετεωρολογίας, σφοδροί μέχρι θυελλώδεις νότιοι ως νοτιοδυτικοί άνεμοι έντασης 7 με 8 μποφόρ, αναμένεται να επηρεάσουν παροδικά κυρίως τις νότιες και δυτικές περιοχές.

Επιπρόσθετα, κατά διαστήματα θα παρατηρούνται βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες οι οποίες αναμένεται να επηρεάσουν την περιοχή αρχικά κυρίως στα δυτικά και νότια, ενώ τα φαινόμενα θα γίνουν πιο έντονα τα βράδυ.

Η συνολική βροχόπτωση τοπικά, κυρίως στα δυτικά και στα νότια καθώς και στα ορεινά, αναμένεται να ξεπεράσει τα 50 χιλιοστόμετρα, σε χρονική διάρκεια 6 ωρών, ενώ σε καταιγίδα πιθανό να ξεπερνά τα 35 χιλιοστόμετρα ανά ώρα.

Μάλιστα, λόγω του εξελισσόμενου καιρού στη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, μετά τις 10.00 το πρωί, ο Διευθυντής και το Προσωπικό του Τμήματος θα στελεχώσει τον Σταθμό Ραδιοβολίσεων Αθαλάσσας προκειμένου να παρέχει άμεση ενημέρωση στις Αρμόδιες Αρχές και στους Λειτουργούς των ΜΜΕ.

Η πρόγνωση του καιρού

Βαροµετρικό χαµηλό αρχίζει να επηρεάζει την περιοχή.

Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος µε βροχές και τοπικές καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά θα σηµειωθεί χιονόπτωση. Τοπικά τα φαινόµενα κυρίως από το µεσηµέρι και µετά αναµένεται να είναι παρατεταµένα και έντονα. Οι άνεµοι θα πνέουν νότιοι ως νοτιοδυτικοί, πολύ ισχυροί µέχρι σφοδροί, 6 µε 7 µποφόρ και παροδικά µέχρι θυελλώδεις 7 µε 8 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί κυµατώδης µέχρι πολύ κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθµούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 6 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές, µεµονωµένες καταιγίδες καθώς και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά, κυρίως στα δυτικά και τα ορεινά, τα φαινόµενα αναµένεται να είναι έντονα. Οι άνεµοι θα πνέουν νότιοι ως νοτιοδυτικοί ισχυροί µέχρι πολύ ισχυροί 5 µε 6 µποφόρ και τοπικά στα προσήνεµα πολύ ισχυροί µέχρι σφοδροί 6 µε 7 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι κυµατώδης µέχρι πολύ κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 11 βαθµούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 2 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ψηλότερα ορεινά, αλλά τοπικά και στα ορεινά, θα παρατηρείται παγετός.

Την Τρίτη αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα κυρίως συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες κυρίως στο εσωτερικό, τα βόρεια και ανατολικά καθώς και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Σταδιακά τα φαινόµενα εξασθενούν.

Την Πέµπτη θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις µε το ενδεχόµενο µεµονωµένης βροχής. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά µικρή πτώση µέχρι την Τετάρτη και µικρή άνοδο

την Πέµπτη, για να κυµανθεί λίγο πιο κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές. Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 50 εκατοστά.

Ροη Ειδησεων

Η πρωτοβουλία Tourism Cares ενώνει την τουριστική βιομηχανία της Κύπρου για ένα καθαρότερο μέλλον

Η πρωτοβουλία «Tourism Cares: Unite for a Cleaner Cyprus» ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία. Σχεδόν 60…

27 Σεπτεμβρίου, 2024

Υφ. Πρόνοιας: Πέραν των 17 εκ. ευρώ σε εθελοντικές οργανώσεις για το 2023

Μέσω των σχεδίων κρατικών ενισχύσεων προς τις εθελοντικές οργανώσεις δόθηκαν για το 2023 πέραν των…

27 Σεπτεμβρίου, 2024

Οπλισμένος ο ισοβίτης «κομμωτής» – Σχεδιάζει να διαφύγει στη Λατινική Αμερική

Οπλισμένος και αποφασισμένος να μην παραδοθεί, είναι ο ισοβίτης Δώρος Θεοφάνους, ο οποίος δραπέτευσε, χθες,…

27 Σεπτεμβρίου, 2024

Υφυπουργός Μετανάστευσης: Η στήριξη νησιωτικών κρατών στρατηγικής σημασίας για ΕΕ

Η υποστήριξη των νησιωτικών κρατών δεν είναι μόνο ζήτημα δίκαιης κατανομής βαρών, αλλά και στρατηγικής…

27 Σεπτεμβρίου, 2024

Τους τσάκωσαν να μεταφέρουν πάνω από 140 kg πουργούρι από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Κατά τον έλεγχο οχημάτων στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου στις 26 Σεπτεμβρίου2024, λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων…

27 Σεπτεμβρίου, 2024

Χειροπέδες σε 61χρονη για σφετερισμό ελληνοκυπριακής περιουσίας στα κατεχόμενα

Την 7ημερη κράτηση διέταξε σήμερα το Δικαστήριο εναντίον 61χρονης Ευρωπαίας πολίτη σε σχέση με υπόθεση…

27 Σεπτεμβρίου, 2024