Κίτρινος συναγερμός για έντονες βροχές μέχρι και το Σάββατο

cna t4a3efcea4509436eb263c444f361812f βροχές, Καιρός

Κίτρινο συναγερμό εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για την Παρασκευή, για το ενδεχόμενο έντονης βροχόπτωσης μέχρι και το απόγευμα του Σαββάτου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, αναμένεται βροχόπτωση η οποία θα ξεπερνά τα 50 χιλιοστόμετρα ανά εξάωρο. 

ΚΙΤΡΙΝΟΣ

Όπως αναφέρει το Τμήμα Μετεωρολογίας, Κίτρινος Συναγερμός σημαίνει: “Να είσαι ενήµερος για την δυνατότητα εκδήλωσης τοπικής πληµµύρας σε µικρό αριθµό περιουσιών και προβληµάτων σε εξωτερικές δραστηριότητες. ∆ύσκολες συνθήκες οδήγησης λόγω περιορισµένης ορατότητας και ολισθηρότητας του οδικού δικτύου”

ΚΙΤΡΙΝΟΣ

Το Τμήμα προβλέπει πως ο καιρός θα είναι βροχερός. Συγκεκριμένα, απόψε Παρασκευή ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος, με βροχές κατά διαστήματα και μεμονωμένες καταιγίδες. Αργότερα, τοπικά οι βροχές δυνατό να είναι έντονες ή παρατεταμένες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ή και στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να χιονίσει. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά τοπικά ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη αλλά στα προσήνεμα τοπικά ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, τα δυτικά και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 12 στα υπόλοιπα παράλια και στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος, με βροχές κατά διαστήματα και μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά οι βροχές δυνατό να είναι έντονες ή παρατεταμένες. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να χιονίζει κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά τοπικά ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη αλλά στα προσήνεμα τοπικά ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου το πρωί θα υπάρχει τοπικά παγετός.

Αύριο το βράδυ ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος, με ενδεχόμενο μεμονωμένων βροχών, αλλά σταδιακά θα καταστεί κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη αλλά στα προσήνεμα ταραγμένη.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή άνοδο.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη θα εμφανίζονται παροδικά αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά μικρή πτώση.

 

Πηγή