Κλειστά τα ξενοδοχεία μέχρι 30 Απριλίου αλλά €11εκ. για στήριξη τουριστικού τομέα

Κλειστά και τα αεροδρόμια

hotelclosed Coronavirus, Ξενοδοχεία

Κλειστά θα παραμείνουν από αύριο τα αεροδρόμια και τα ξενοδοχεία της χώρας σε μια προσπάθεια της Κυβέρνησης για αντιμετώπιση της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού Covid-19.

Όπως ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Οικονομικών, σε ό,τι αφορά στη λειτουργία των ξενοδοχείων, αυτά αναστέλλουν τις εργασίες τους μέχρι τις 30 Απριλίου 2020. Προς εξυπηρέτηση των υφιστάμενων πελατών τους, δύνανται να συνεχίσουν τη λειτουργία τους για περίοδο έξι ημερών από σήμερα.

Διαβάστε επίσης: Τί ισχύει για τα νέα μέτρα που θα λαμβάνονται για τους ταξιδιώτες

Από την άλλη κλειστά παραμένουν τα αεροδρόμια, ενώ είσοδος στη δημοκρατία θα επιτρέπεται υπό προϋποθέσεις σε ορισμένες ομάδες πολιτών και αφού προσκομίσουν πιστοποιητικά υγείας για κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε όπως στο πλαίσιο των μέτρων που αποφασίστηκαν από το έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο με θέμα την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού και με στόχο τη διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας, να ενημερωθούν όσοι προτίθενται να ταξιδέψουν στην Κύπρο, με ισχύ από την Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020, από τις 6 μ.μ. και έπειτα, ότι η είσοδος στην Κυπριακή Δημοκρατία θα επιτρέπεται μόνο σε όσους πολίτες προσκομίσουν ιατρικό πιστοποιητικό εξέτασης για τον κορωνοϊό από εγκεκριμένο διαπιστευμένο οργανισμό ή και εργαστήριο για θέματα Δημόσιας Υγείας. Το ιατρικό πιστοποιητικό δεν πρέπει να είναι παλαιότερο των τεσσάρων ημερών.

Διαβάστε επίσης: Αναλυτικά τα μέτρα στήριξης για εργαζομένους, εργοδότες και επιχειρήσεις

Οι κατηγορίες των πολιτών που μπορούν να εισέρχονται στη χώρα είναι οι ακόλουθες:

  • Κύπριοι πολίτες,
  • νόμιμα διαμένοντες στην Κυπριακή Δημοκρατία,
  • Ευρωπαίοι υπήκοοι ή υπήκοοι τρίτων χωρών που εργάζονται στην Δημοκρατία,
  • υπήκοοι χωρών που ευρίσκονται σε εντεταλμένη υπηρεσία / αποστολή δυνάμει διμερών ή διεθνών συμβάσεων,
  • μεμονωμένες περιπτώσεις Ευρωπαίων υπηκόων ή υπηκόων από τρίτες χώρες για αναπόφευκτες επαγγελματικές υποχρεώσεις, νοουμένου ότι εξασφαλιστεί σχετική άδεια από το καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργείο,
  • Ευρωπαίοι υπήκοοι ή υπήκοοι τρίτων χωρών που φοιτούν σε εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Τέλος, διευκρινίζεται ότι όσοι πληρούν τα κριτήρια και θα εισέρχονται στη χώρα, θα μεταφέρονται για προληπτικούς λόγους σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους απομόνωσης που θα υποδείξει η Κυπριακή Δημοκρατία, για περίοδο 14 ημερών.

Διαβάστε επίσης: Αναλυτικά τα μέτρα στήριξης του Υπουργείου Οικονομικών

Στήριξη για ανάκαμψη του τουρισμού με €11εκ.

Πρόσθετες πιστώσεις €11εκ για υλοποίηση δράσεων στήριξης του τουριστικού ρεύματος προς την Κύπρο, μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου του 2020, σε συνεργασία με Αεροπορικές Εταιρείες και Οργανωτές Ταξιδίων, καθώς και δράσεων για ενίσχυση της προσέλκυσης τουριστών κατά την περίοδο Οκτωβρίου 2020– Μαρτίου 2021.

Famagusta.News